Skip to content
Πρωτόκολλο ασφαλείας
Πίνακας περιεχομένων

Νέο πρωτόκολλο ασφαλείας EMV 3DS για τα e-pos των e-shop

Τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop) είναι συνδεδεμένα με e-pos μέσω των οποίων δέχονται online πληρωμές με κάρτες πιστωτικές ή χρεωστικές.

Προσοχή όμως. Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές των e-shops να γνωρίζουν ότι το e-pos που είναι συνδεδεμένο στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι συμβατό ή να γίνει σύντομα συμβατό με το νέο πρωτόκολλο EMV 3DS.Πρόκειται για την αναβαθμισμένη έκδοση του πρωτοκόλλου 3D Secure το οποίο στοχεύει στη μείωση της διαδικτυακής απάτης και στην παροχή πρόσθετης ασφάλειας στις online πληρωμές. Από τα τέλη του 2019, οι τράπεζες αναμένεται να αρχίσουν σταδιακά να υποστηρίζουν τη νέα έκδοση του 3D Secure, το 3D Secure 2 (3DS2). Η αναβαθμισμένη έκδοση του πρωτοκόλλου 3D Secure με το νέο πρωτόκολλο EMV 3DS εφαρμόζει την οδηγία 2015/2366 της ΕΕ στην εθνική νομοθεσία για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά. Η οδηγία αυτή μαζί με τον κανονισμό 389/2018 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θέτει τα τεχνικά πρότυπα για την αυστηρή εξακρίβωση της ταυτότητας του πελάτη ενσωματώθηκαν στην εθνική νομοθεσία με τον Ν.4537/2019.Τι διασφαλίζει η εφαρμογή του EMV 3DS, στις online συναλλαγές.

  1. Λαμβάνονται αυστηρότερα μέτρα για την εξακρίβωση της ταυτότητας του πελάτη (strong customer authentication) στις online συναλλαγές και τις αγορές του σε e-shop.
  2. Η ευθύνη των συναλλαγών μεταφέρεται στις τράπεζες (Liability Shift) όταν υπάρχει αμφισβήτηση συναλλαγής λόγω απάτης.
  3. Οι πελάτες σας προστατεύονται καλύτερα από συναλλαγές απάτης και ταυτόχρονα νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια αφού για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους το e-posσυνεργάζεται με το περιβάλλον της δικής τους τράπεζας.

Με ποιο τρόπο γίνεται πιο ασφαλής η διαδικασία online Πληρωμής

Το νέο πρωτόκολλο EMV 3DS περιλαμβάνει την αποστολή ορισμένων σημαντικών δεδομένων του πελάτη που όταν κριθεί αναγκαίο μπορεί να ταυτοποιηθούν.

Αυτό θα συμβεί αν η συναλλαγή κριθεί υψηλού ρίσκου. Σε αυτή την περίπτωση η τράπεζα (συμβατική ή Neobank) για να εγκρίνει την πληρωμή μπορεί να ζητήσει επιπλέον ενέργειες από τον πελάτη για την ταυτοποίησή του με τη διαδικασία του Strong Customer Authentication .Με την εφαρμογή του (Strong Customer Authentication – SCA) επιτυγχάνεται ένα ασφαλές επίπεδο ταυτοποίησης των πελατών τη στιγμή που εκτελούν μια πληρωμήm με τη χρήση δύο ή περισσότερων στοιχείων που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν ή μόνο ή ίδιοι διαθέτουν ή είναι μοναδικό τους φυσικό χαρακτηριστικό – π.χ. δακτυλικά αποτυπώματα ή χαρακτηριστικά προσώπου.Τι θα συμβεί αν δεν αναβαθμιστεί το epos του eshop σας σε 3DS.

Στην περίπτωση που δεν αναβαθμιστεί το σύστημα διαδικτυακών πληρωμών που είναι συνδεδεμένο στο e-shop σας, διατρέχετε τον κίνδυνο να απορρίπτονται οι συναλλαγές σας ή οι συναλλαγές των πελατών σας.

Αύξηση online πωλήσεων και traffic;
Αύξηση online πωλήσεων και traffic;

Μπορείτε να αυξήσετε τις online πωλήσεις και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας άμεσα!

 Θέλετε να μάθετε πως?

Δείτε περισσότερα άρθρα μας
[custom_acf_data_career]

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας