Skip to content
click away kai eshop
Πίνακας περιεχομένων

Πως θα έχετε άμεσα online πωλήσεις Click Away και E-shop

Ο όρος Click Away είναι αδόκιμος. Δεν υφίσταται καν και στην πραγματικότητα. Πρόκειται για όρο – εφεύρημα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να λειτουργήσει τα εμπορικά καταστήματα μόνο με εξ αποστάσεως αγορές και παραγγελίες και ραντεβού για παραλαβή του προϊόντος στην είσοδο του καταστήματος.

Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής (εφόσον διαθέτει και φυσικό κατάστημα ή καταστήματα) μεταξύ των τρόπων παραλαβής του προϊόντος περιλαμβάνεται (ή μπορεί αν περιλαμβάνεται) και η επιλογή «Παραλαβή από το κατάστημα». Το πλεονέκτημα της συγκεκριμένης επιλογής εστιάζεται ότι δεν αυξάνει το κόστος του προϊόντος με την προσθήκη των μεταφορικών εξόδων, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικά.

Αυτή ακριβώς την επιλογή αποφάσισε η κυβέρνηση να ονομάσει Click Away, εξαγριώνοντας τον Πρύτανη κ. Μπαμπινιώτη επειδή δεν χρησιμοποιήθηκε ο ελληνικός όρος «Παραλαβή από το κατάστημα».

Πως περιγράφει η κυβέρνηση την διαδικασία αγορών Click Away

  • Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του μέσω e-shop ή διαδικτυακού τόπου παραγγελιών ή μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας.
  • Η πληρωμή θα γίνεται εξ αποστάσεως είτε μέσω e-pos (πιστωτική ή χρεωστική κάρτα) είτε μέσω e-banking, εναλλακτικά μέσω POS έξω από το κατάστημα.
  • Για να πάει να παραλάβει το προϊόν που έχει αγοράσει, ο πελάτης  θα στείλει μήνυμα 2 στο 13033 και θα πρέπει να έχει είτε ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής, είτε sms από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής.
  • Οι ουρές στην είσοδο του καταστήματος θα επιτρέπονται έως εννιά άτομα, με απόσταση δύο μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Τι χρειάζεται ένα κατάστημα για να λειτουργήσει με Click Away διαδικασία

Η αλήθεια είναι ότι ένα κατάστημα λιανικής δεν μπορεί να λειτουργήσει με την συγκεκριμένη διαδικασία πώλησης και παραλαβής του προϊόντος (Click Away) αν δεν διαθέτει διαδικτυακή παρουσία με οποιασδήποτε μορφής online σύστημα πωλήσεων ή έστω παραγγελιών.

Γι’ αυτό άλλωστε ο Εμπορικός Σύλλογος διαμαρτυρήθηκε έντονα επισημαίνοντας ότι μόνο το 20% των καταστημάτων λιανικής είναι έτοιμο να λειτουργήσει με τους όρους του Click Away.

Για τα καταστήματα που ήδη διαθέτουν e-shop δεν γίνεται λόγος.

Εάν το ηλεκτρονικό τους κατάστημα λειτουργεί όπως πρέπει, το μόνο που έχουν να οργανώσουν είναι η διαδικασία καθορισμού ραντεβού για να αποφεύγεται ο συνωστισμός και η διαδικασία πληρωμής και παράδοσης του προϊόντος στην είσοδο. Δημιουργία Click Away online shop και στη μετεξέλιξη σε eshop επιδοτούμενο 100% με πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Για όσους όμως δεν διαθέτουν διαδικτυακή παρουσία έχουμε έτοιμη λύση άμεσης λειτουργίας.

Στήνουμε e-shop σε δύο φάσεις

  1. Δημιουργούμε άμεσα Click Away online shop, ως πρόσκαιρη λύση που θα διευκολύνει την επιχείρηση να λειτουργήσει σύντομα με τους όρους του Lockdown. Αρχικά δημιουργούμε ιστότοπο στον οποίο αναρτούμε κατάλογο προϊόντων σε όποια μορφή τον έχει έτοιμο το κατάστημα.

Δημιουργούμε φόρμα παραγγελίας στην οποία ο πελάτης αναγράφει το προϊόν που θέλει να παραγγείλει (κωδικό, τίτλο προϊόντος) και την αποστέλλει.

Επιλέγει να πληρώσει online (με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα) ή με κατάθεση σε λογαριασμό μέσω e-banking ή με πληρωμή στην είσοδο του καταστήματος κατά την παραλαβή με κάρτα ή με μετρητά.

Λαμβάνει μήνυμα ότι η παραγγελία του ολοκληρώθηκε και σύντομα θα λάβει νέο mail ή sms για την μέρα και ώρα της παραλαβής.

 

  1. Εφόσον ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επιθυμεί να δημιουργήσουμε και ολοκληρωμένο e-shop (ηλεκτρονικό κατάστημα), το κατασκευάζουμε στον ίδιο ιστοχώρο του καταστήματος, παράλληλα, χωρίς να διακόπτεται η λειτουργία του click away online shop, και ενώ το κατάστημα λιανικής βρίσκεται ήδη σε λειτουργία. Οι λειτουργίες του e-shop καθορίζονται ύστερα από αναλυτική συνεργασία μαζί σας και αφού λάβουμε υπόψη όλες τις συνθήκες και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της επιχείρησης λιανικής, τοι κοινού στο οποίο απευθύνεται, του ανταγωνισμού, του αριθμού των προϊόντων που διαθέτει, του βαθμού ψηφιακής οργάνωσής της κ.α.

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας και για να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε το πακέτο στοχευμένων ενεργειών που θα υποστηρίξουν τους εξωστρεφείς σας στόχους και σταδιακά θα δώσουν ώθηση στις προσπάθειες προώθησης των εξαγωγών σας.Δείτε επίσης:

 

Πως θα επιλέξετε εταιρεία ταχυμεταφορών για το e-shop σας

Γιατί χρειάζεται SEO η ιστοσελίδα ή το e-shop σου

Πως θα προσελκύσετε διεθνείς πελάτες για το e-shop σας

Προσαρμογή στον GDPR για ιστοσελίδες, e-shop και web ή mobile εφαρμογές

Αύξηση online πωλήσεων και traffic;
Αύξηση online πωλήσεων και traffic;

Μπορείτε να αυξήσετε τις online πωλήσεις και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας άμεσα!

 Θέλετε να μάθετε πως?

Δείτε περισσότερα άρθρα μας
[custom_acf_data_career]

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας