Skip to content
Τι είναι το ssl
Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι το SSL (και γιατί είναι απαραίτητο)

Τι είναι το SSL;

Το SSL (Secure Sockets Layer) και ο διάδοχος του TLS (Transport Layer Security) είναι πρωτόκολλα που διασφαλίζουν την ασφαλή μετάδοση δεδομένων ανάμεσα στον επισκέπτη μιας ιστοσελίδας και στον web server που φιλοξενεί αυτήν την ιστοσελίδα. 

 

Με απλά λόγια, το SSL/TLS προστατεύει σημαντικά και ευαίσθητα δεδομένα όπως τραπεζικούς λογαριασμούς, κωδικούς αλλά και προσωπικά στοιχεία που μπορεί να δώσετε σε ένα website ή e-shop από το να υποκλαπούν. 

 

Πώς θα καταλάβω αν μια ιστοσελίδα έχει SSL;

Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι κάποιες ιστοσελίδες ξεκινούν με http ενώ κάποιες άλλες με https; Ε λοιπόν αυτό το “s” στο τέλος υποδηλώνει ότι η ιστοσελίδα έχει SSL certificate, άρα έχει την απαραίτητη κρυπτογράφηση και είναι ασφαλής. 

 

Επίσης σε chrome και firefox browsers μπορείς να δεις τι πιστοποιητικά ασφάλειας έχει η ιστοσελίδα αν πατήσεις το μικρό λουκέτο που βρίσκεται ακριβώς πριν το URL. Οι ιστοσελίδες που έχουν το λουκέτο είναι γενικά ασφαλείς. Αν δεις μια πλάγια κόκκινη γραμμή πάνω από το λουκέτο ή το λουκέτο να είναι ανοιχτό, τότε καλύτερα να εγκαταλείψεις αυτόν τον ιστότοπό καθώς πιθανότατα υπάρχει κάποιο πρόβλημα ασφάλειας.

 

Γιατί το SSL certificate είναι απαραίτητο;

Το SSL προσφέρει σιγουριά στους χρήστες και αυξάνει τις πωλήσεις

Κάθε σύγχρονη ιστοσελίδα οφείλει να έχει SSL/TLS certificate καθώς έτσι προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών/πελατών της. Ωστόσο και αρκετοί χρήστες του διαδικτύου ήδη γνωρίζουν τι είναι το SSL και πως να το αναγνωρίζουν. 

 

Αν δουν http URL είναι πιθανό να βγουν κατευθείαν από την ιστοσελίδα και αν είναι eshop το πιθανότερο είναι να μην δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τα στοιχεία της κάρτας τους. 

 

Αντιθέτως, ακόμα και αν δεν γνωρίζουν μια ιστοσελίδα ή ένα eshop, όταν δουν ότι έχει SSL certificate θα νιώσουν άνετοι και ασφαλείς για να μοιραστούν δεδομένα και να πραγματοποιήσουν αγορές. 

Το SSL είναι απαραίτητο για τη Google και το SEO 

Πλέον η Google θεωρεί το SSL Certificate προαπαιτούμενο και όποιο site δεν το έχει το “βαθμολογεί αρνητικά”. Δηλαδή, μια ιστοσελίδα χωρίς SSL δεν έχει καμία πιθανότητα να βγει στα πρώτα αποτελέσματα της Google. 

 

Γενικά η ασφάλεια μιας ιστοσελίδας παίζει σημαντικό ρόλο για την προώθηση SEO ιστοσελίδας. Γι’ αυτό θα σε συμβούλευα να θωρακίσεις την ιστοσελίδα ή το eshop σου με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και ενέργειες που συμβάλλουν στην ασφάλεια. 

 

Πως μπορώ να βάλω SSL στην ιστοσελίδα ή το eshop μου;

Το κομμάτι της ασφάλειας μιας ιστοσελίδας είναι κάτι που συνήθως το αναλαμβάνει η εταιρία που θα κατασκευάσει την ιστοσελίδα σου. 

 

Στην iservices θεωρούμε ύψιστης σημασίας όλες οι ιστοσελίδες που κατασκευάζουμε να είναι 100% ασφαλείς και για αυτό προσθέτουμε τα πρωτόκολλα SSL/TLS δωρεάν σε όλα τα project που αναλαμβάνουμε.   

 

Συγχαρητήρια!. Τώρα ξέρεις τι είναι το SSL και γιατί είναι τόσο σημαντικό για τις ιστοσελίδες. Μήπως αναρωτιέσαι όμως ακόμα τι είναι το wordpress και ποια είναι τα πλεονεκτήματα του; Αν ναι, διάβασε το άρθρο μας με τίτλο “τι είναι wordpress” για να πάρεις όλες τις απαντήσεις.

 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με το τι χρειάζεται η ιστοσελίδα ή το eshop σου για να είναι απολύτως ασφαλή, να αξιολογούνται θετικά από την Google και να μπορούν να βγουν ψηλά στη μηχανή αναζήτησης της Google, επικοινώνησε σήμερα μαζί μας! 

Αύξηση online πωλήσεων και traffic;
Αύξηση online πωλήσεων και traffic;

Μπορείτε να αυξήσετε τις online πωλήσεις και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας άμεσα!

 Θέλετε να μάθετε πως?

Δείτε περισσότερα άρθρα μας
[custom_acf_data_career]

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας