Skip to content
Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την κατασκευή e-shop με επιδότηση ΕΣΠΑ
Πίνακας περιεχομένων

11 απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την κατασκευή e-shop με επιδότηση 100% μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ «e-λιανικό» (Ιούλιος 2021)

H iservices συνέταξε 11 ερωτήσεις – απαντήσεις για όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε σχετικά με την κατασκευή του e-shop σας, με συμμετοχή σας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «e-λιανικό», που επιδοτεί το 100% του κόστους έως 5000 ευρώ.

Το «e-λιανικό» είναι Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» και θα χρηματοδοτήσει μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους e-shop ή να αναβαθμίσουν αυτό που ήδη έχουν. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 80.000.000€.Την ένταξη στο πρόγραμμα δικαιούνται αποκλειστικά μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, υφιστάμενες ή νεοσύστατες (που ιδρύθηκαν έως 12/02/2021), με ΚΑΔ 47 (και αναλυτικοί αυτού) ΚΥΡΙΟ ή με τα μεγαλύτερα έσοδα, με την εξαίρεση του τομέα της αλιείας και της εμπορίας καπνού και προϊόντων καπνού).
Οι επιχειρήσεις πρέπει να διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους να έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά. Επίσης, θα πρέπει να έχουν μείωση κύκλου εργασιών τουλάχιστον 20% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Βέβαια θα υπάρξει συγκριτική αξιολόγηση όλων των αιτήσεων ανά Περιφέρεια (με σύγκριση ποσοστού μείωσης του κύκλου εργασιών κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019). Εξαιρούνται από τη σύγκριση οι νεοσύστατες επιχειρήσεις αφού θα θεωρείται ότι έχουν 100% μείωση κύκλου εργασιών.Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη δημιουργία νέου e-shop ή τον ανασχεδιασμό του ήδη υπάρχοντος από 18/3/2020 έως και έξι μήνες μετά την έγκριση της αίτησής τους, μαζί με όλες τις απαιτούμενες φορολογικές/λογιστικές ενέργειες. Δηλαδή το e-shop, αν δεν έχει κατασκευαστεί, πρέπει να κατασκευαστεί σε διάστημα έξι μηνών αφού εγκριθεί η αίτηση της επιχείρησης βάσει της συγκριτικής αξιολόγησης όλων των αιτήσεων (με σύγκριση ποσοστού μείωσης του κύκλου εργασιών κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019). Εξαιρούνται από την σύγκριση οι νεοσύστατες επιχειρήσεις αφού θα θεωρείται ότι έχουν 100% μείωση κύκλου εργασιών.Πατήστε εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα στοιχείων επιλεξιμότητας για να σας ενημερώσουμε αν η επιχείρησή σας μπορεί να είναι επιλέξιμη, με βάση τις προϋποθέσεις του προγράμματος. Ή εναλλακτικά τηλεφωνήστε μας στο 2310455254. Φυσικά αφού υπάρχει συγκριτική αξιολόγηση, δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος ποιο θα είναι το μικρότερο ποσοστό μείωσης κύκλου εργασιών ανά Περιφέρεια που θα είναι αρκετό για να ενταχθεί η επιχείρηση (που πληρεί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις), στο πρόγραμμα.Η υποβολή αίτησης θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis)Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο ξεκινά την Παρασκευή  09/07/2021 με καταληκτική ημερομηνία 29/09/2021.

Το e-shop θα πρέπει να κατασκευαστεί μέσα στους προσεχείς 6 μήνες από την έγκριση της επιδότησής σας

Θα χρειαστούν, μεταξύ άλλων, δικαιολογητικά και υπεύθυνες δηλώσεις, για :

• Ημερομηνία ίδρυσης της επιχείρησης
• ΚΥΡΙΟ ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα
• Λογιστική αποτύπωση κύκλου εργασιών τέταρτου τριμήνου 2019 και 2020 και υπεύθυνη δήλωση
• Τιμολόγιο δημιουργίας ή αναβάθμισης του ηλεκτρονικού καταστήματος και printscreen (μετά την κατασκευή του)

• Φωτογραφίες του Φυσικού Καταστήματος με εμφανή τα στοιχεία ταυτοποίησης και χωροθέτησής του.

Για τα αναλυτικά δικαιολογητικά που απαιτούνται, ζητήστε να σας ενημερώσουμε.

 

Το πρόγραμμα “e-λιανικό” καλύπτει όχι μόνο την κατασκευή e-shop αλλά και τον ανασχεδιασμό και ανακατασκευή υφιστάμενων e-shop. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ενταχθείτε εάν έχετε τις προϋποθέσεις δικαιούχου. Ωστόσο για ανασχεδιασμό e-shop το πρόγραμμα καλύπτει ποσό 1500 ευρώ.Αρχικά, θα συγκεντρώσετε τα δικαιολογητικά που θα απαιτηθούν για την αίτηση υποβολή της αίτησης. Και το σημαντικότερο να συνεργαστείτε με τους εξειδικευμένους σχεδιαστές και προγραμματιστές της iservices ώστε το e-shop σας να κατασκευαστεί ώστε να είναι εντυπωσιακό, λειτουργικό και αποτελεσματικό.• Έλεγχο αν συγκεντρώνετε τις προϋποθέσεις για να είστε δικαιούχοι του προγράμματος
• Σύνταξη και κατάθεση αίτησης στο πρόγραμμα από εξειδικευμένο συνεργάτη μας (εάν το επιθυμείτε)
• Βοήθεια από την iservices για καθορισμό επιχειρηματικού πλάνου για στοχευμένο κοινό πελατών για το e-shop σας
• Σχεδιασμός και κατασκευή του e-shop με συνεχή συνεργασία μας για το βέλτιστο αποτέλεσμα
• Πλήρες πακέτο εργασιών SEO (Search Engine Optimization) για καλή αξιολόγηση από την Google και υψηλή απόδοση στις μηχανές αναζήτησης.
• Υπηρεσίες Digital marketing
• Συνδέσεις με xml, csv κλπ. «γέφυρες», (για μαζική εισαγωγή προϊόντων) εάν το χρειάζεται το e-shop σας
• Δωρεάν εκπαίδευση στη διαχείριση του e-shop σας
• After Sales υποστήριξη για να νιώθετε ασφαλείς1. Η iservices έχει ετοιμάσει για σας 12 ειδικές απαντήσεις σε ερωτήματα που μπορεί να έχετε για τη δημιουργία e-shop ικανού να αποδώσει. Δείτε τις εδώ.
2. Η iservices έχει δημιουργήσει και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ευπαρουσίαστο e-learning σεμινάριο, ώστε σε λιγότερο από 40 λεπτά να γνωρίζετε τα πάντα για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Δείτε το τώρα εδώ.

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για οτιδήποτε θέλετε να διευκρινίσετε ή για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο συνεργασίας μας. Εσείς θα μας πείτε τους στόχους σας κι εμείς θα σας εξηγήσουμε τι χρειάζεστε για να αποδώσει το διαδίκτυο προς όφελός σας.

Αύξηση online πωλήσεων και traffic;
Αύξηση online πωλήσεων και traffic;

Μπορείτε να αυξήσετε τις online πωλήσεις και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας άμεσα!

 Θέλετε να μάθετε πως?

Δείτε περισσότερα άρθρα μας
[custom_acf_data_career]

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας