Skip to content
Κατασκευή εταιρικών ιστοσελίδων: 9 tips
Πίνακας περιεχομένων

Κατασκευή Εταιρικών Ιστοσελίδων: 9 tips για να αποδίδει

Η κατασκευή εταιρικών ιστοσελίδων είναι εξαιρετικά σημαντική υπόθεση κατά την ψηφιακή εποχή που διανύουμε. Και αυτό δεν το λέμε (μόνο) εμείς αλλά και τα στατιστικά. 

  • Το 57% των χρηστών του διαδικτύου δεν θα προτείνει μια εταιρεία αν δει ότι έχει κακοσχεδιασμένη desktop & mobile ιστοσελίδα.
  • Το 75% των καταναλωτών παραδέχεται ότι θα σχηματίσει γνώμη για το κύρος μιας επιχείρησης με βάση την εικόνα της ιστοσελίδας της. 
  • Το 71% όλων των μικρών επιχειρήσεων πλέον διαθέτει ιστοσελίδα, σε σχέση με το 50% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2018 (ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια!).

Εάν ανήκετε ακόμη στο 29% που δεν διαθέτει εταιρική ιστοσελίδα, ή αν έχετε business website αλλά είναι παλιό, κακοσχεδιασμένο και μη λειτουργικό, σκεφτείτε πόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να προκαλεί στο πρεστίζ αλλά και στο τζίρο της εταιρίας σας

Γιατί, όλο το ψηφιακό οικοδόμημα μιας εταιρίας ξεκινάει από την ιστοσελίδα. To website είναι η βιτρίνα της εταιρίας. Είναι ο χώρος και η εικόνα προβολής της στο διαδικτυακό περιβάλλον. Με κατάλληλο σχεδιασμό και περιεχόμενο θα προσθέσει κύρος στην εταιρία και στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της και θα προσελκύσει νέους πελάτες, διευρύνοντας τη φήμη της.

Φυσικά το ψηφιακό οικοδόμημα μιας εταιρίας δεν έχει ανάγκη μόνο την ιστοσελίδα αλλά και

  • Online meetings μέσω zoom και άλλων webinars πλατφόρμων
  • Πωλήσεις υπηρεσιών μέσα από ψηφιακά κανάλια 
  • Εύρεση και επικοινωνία ταλέντου για νέες θέσεις εργασίας
  • Διαδικτυακή διαφήμιση μέσω Google, Email Marketing & Social Media
  • Γνωστοποίηση των τελευταίων έργων και νέων της εταιρίας
  • Άμεση επικοινωνία εξ αποστάσεως με πελάτες και συνεργάτες
  • Project management με ψηφιακές πλατφόρμες
  • Και πολλά άλλα

Εάν λοιπόν είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα και να θέλετε να κατασκευάσετε μια εταιρική ιστοσελίδα εφάμιλλη του κύρους της εταιρίας σας, διαβάστε 8 ατού που πρέπει να διαθέτει οπωσδήποτε.

 

Κορυφαία εταιρική ιστοσελίδα: 8 + 1 πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Εύκολο να το βρουν (domain + SEO)

Ξεκινώντας από τα απολύτως βασικά, το site σας πρέπει να έχει ένα domain που είναι εύκολο να το θυμηθούν και να το βρουν οι πελάτες σας και όσοι σας ψάχνουν. 

Φυσικά, πρέπει να διαλέξετε για domain το brand name της εταιρίας σας αν αυτό είναι “ελεύθερο”, αλλά επειδή αυτό δεν συμβαίνει πάντα, ακολουθούν κάποιες οδηγίες που είναι καλό να έχετε κατά νου όταν ψάχνεται domain για την εταιρική σας ιστοσελίδα:

  • Πρέπει να είναι όσο πιο σύντομο γίνεται
  • Πρέπει να είναι εύηχο και εύκολο στη γραφή, είτε είναι αγγλική λέξη είτε greeklish  
  • Καλό είναι να αποφύγετε “περίεργες” καταλήξεις και να επιλέξετε το .gr αν απευθύνεστε στη Ελληνική αγορά και το .com αν απευθύνεστε στη διεθνή αγορά
  • Φροντίστε τα URL των σημαντικών σελίδων του site σας (σελίδες υπηρεσιών, επικοινωνίας κ.α.) να είναι και αυτά σύντομα και να περιέχουν τα κατάλληλα keywords που θα βοηθήσουν στο SEO
  • Καταχωρήστε το domain της εταιρίας σας σε όσους περισσότερους κλαδικούς οδηγούς, social media και ψηφιακούς οδηγούς ευρέσεως γίνεται, για να σας βρίσκουν πιο εύκολα (ειδικά στην αρχή) 

Διαβάστε εδώ τον οδηγό SEO για αρχάριους.

Ξεκάθαρη ταυτότητα της εταιρίας

Το σημαντικότερο πράγμα σε μια εταιρική ιστοσελίδα είναι να φαίνεται ξεκάθαρα η ταυτότητα και η φιλοσοφία της εταιρίας στην ιστοσελίδα. 

Δηλαδή πέρα από τα απαραίτητα κείμενα που εξηγούν το όραμα, τους στόχους και την φιλοσοφία, πρέπει και οι εικόνες και τα video και το design να αντικατοπτρίζουν ξεκάθαρα αυτά τα στοιχεία. 

Δεν γίνεται για παράδειγμα μια εταιρία να επενδύει στο κοινωνικό της πρόσωπο κάνοντας δωρεές και βοηθώντας κοινωνικές ομάδες και η ιστοσελίδα της να μιλάει μόνο για κέρδη και υψηλά έσοδα. Αυτό θα μπερδέψει τον επισκέπτη που θα σχηματίσει αρνητική γνώμη για την επιχείρησή σας. 

Λιτό και καλαίσθητο design (ειδικά σε mobile)

To web design φυσικά είναι σημαντικό σε κάθε τύπο ιστοσελίδας.

Ιδιαίτερα στις εταιρικές ιστοσελίδες είναι ακόμα πιο σημαντικό, αφού συνήθως δεν πουλάνε προϊόντα όπως ένα eshop, δεν βασίζονται τόσο πολύ στις εικόνες όπως ένα portfolio website ή μια ιστοσελίδα ξενοδοχείου. 

Το design που προτείνουμε για εταιρικές ιστοσελίδες πρέπει να είναι καλαίσθητο αλλά συγχρόνως και λιτό, χωρίς υπερβολές που μπορεί να προσδίδουν ένα λιγότερο επαγγελματικό προφίλ στην εταιρία σας. 

Φυσικά πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι web designers, τον κλάδο που δραστηριοποιείται η εταιρία σας, τα βασικά χρώματα του logo και άλλα στοιχεία του branding που μπορεί να το χαρακτηρίζουν. 

Αρκετές και συναφείς πληροφορίες για τις υπηρεσίες σας

Μια σωστή εταιρική ιστοσελίδα πρέπει να έχει αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρετε. 

Προτείνουμε αναλυτική επεξήγηση των υπηρεσιών, παραδείγματα με πελάτες και project που έχετε ολοκληρώσει επιτυχώς και FAQ section που απαντάτε σε συχνές ερωτήσεις που γνωρίζετε ότι μπορεί να έχουν οι επισκέπτες για τις υπηρεσίες σας αλλά και για την εταιρία σας γενικότερα. 

Κάθε επισκέπτης πρέπει να νιώθει σίγουρος για το τι προφέρετε, γιατί το προσφέρετε και να μπορεί με CTA button να επικοινωνήσει εύκολα μαζί σας για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες. 

*Αν θέλετε να είστε ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, μπορείτε να έχετε και λειτουργία live chat στην ιστοσελίδα σας, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να μιλήσει άμεσα με εκπροσώπους σας για να λύσει κάθε του απορία. Υπό την προϋπόθεση ότι θα υποστηρίξετε την υπηρεσία live chat με συνέπεια.

Εύκολα διαχειρίσιμο CMS εταιρικής ιστοσελίδας

Πέρα από τον επισκέπτη πρέπει να σκεφτείτε και την εσωτερική λειτουργία της ιστοσελίδας πριν αποφασίσετε να κατασκευάσετε (ή να ανακατασκευάσετε) το εταιρικό σας site. 

Επιλέξτε ένα CMS (content management system) που να είναι εύκολα διαχειρίσιμο από εσάς και τους υπαλλήλους σας. Στόχος είναι να μπορείτε εύκολα να ανεβάζετε κείμενα, φωτογραφίες και video και να κάνετε απλή επεξεργασία στις σελίδες.

Είναι τεράστιας σημασίας να νιώθετε ότι “κατέχετε” το διαχειριστικό της ιστοσελίδα σας, καθώς ένα δύσκολο στην χρήση CMS μπορεί να κάνει ακόμα και το “ανέβασμα” μιας εικόνας να φαίνεται βουνό και σε βάθος χρόνου να σας αποθαρρύνει να ανανεώνετε συχνά το περιεχόμενο του site σας. 

Και πλέον, στο διαδίκτυο, ιστοσελίδες που δεν ανανεώνονται συχνά δεν μπορούν να αποδώσουν.

Στην iServices συστήνουμε την δημιουργία εταιρικής ιστοσελίδας με WordPress καθώς είναι εξαιρετικά εύκολα διαχειρίσιμο, έχει μια τεράστια κοινότητα developers να το υποστηρίζει και έχει χιλιάδες themes και plugins που κάνουν την λειτουργία του ακόμη πιο αποδοτική έναντι άλλων CMS!

Δείτε εδώ: τι είναι το WordPress και ποια είναι τα πλεονεκτήματα του.

Διαβάστε ακόμη: Ανακατασκευή Ιστοσελίδας – Τι πρέπει να γνωρίζεις. 

Οι πληροφορίες της εταιρίας σας πρέπει να είναι εμφανείς

Φυσικά σε κάθε εταιρική ιστοσελίδα το A και το Ω είναι να έρθετε σε επαφή με πελάτες και συνεργάτες. 

Για αυτό το λόγο πρέπει όλες οι βασικές πληροφορίες της εταιρείας, δηλαδή τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, email, διεύθυνση, ώρες λειτουργίας) να είναι εμφανείς με το που εισέρχεται κάποιος στην ιστοσελίδα σας. 

Πρέπει να φαίνονται στο header του site σας και μαζί με αυτά, καλό είναι να υπάρχει και ένα κουμπί που πατώντας το να οδηγεί κατευθείαν στη φόρμα επικοινωνίας. 

Άριστη λειτουργικότητα 

Στην κατασκευή εταιρικής ιστοσελίδας βασικός στόχος πρέπει να είναι και το άριστο UX / UI design, τουτέστιν άριστη λειτουργικότητα. 

Ο χρήστης πρέπει να μπορεί να περιηγηθεί στο site με ευκολία, να βρει γρήγορα τις σελίδες υπηρεσιών, τη σελίδα επικοινωνίας και ότι άλλο μπορεί να ψάχνει. 

Η αλήθεια είναι ότι τα business sites δεν είναι συνήθως πολύπλοκα και έτσι είναι εύκολο να είναι λειτουργικά. Ο λόγος που το τονίζουμε όμως είναι ότι τουλάχιστον ένα 40% των εταιρικών ιστοσελίδων υστερεί σε αυτό το κομμάτι και αυτό έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην συνολική εικόνα που σχηματίζει ο επισκέπτης για την ιστοσελίδα και για την ιδιοκτήτρια εταιρία. 

Απόλυτα ασφαλές business site 

Όπως η λειτουργικότητα έτσι και η ασφάλεια πρέπει να θεωρείται αυτονόητη στη δημιουργία ενός εταιρικού website.

Και όμως! Υπάρχουν ιστοσελίδες τεράστιων Ελληνικών εταιριών ακόμα και σήμερα (ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε) που παίρνουν κάτω από τη βάση σε αυτό το κομμάτι. 

Φανταστείτε πόσο αρνητική διαφήμιση είναι για μια εταιρία, να μπαίνει κάποιος στο site της και να λαμβάνει μήνυμα ότι δεν θεωρείται ασφαλές από την Google (γιατί δεν έχει SSL), ή ακόμα χειρότερα να “κολλάει” κάποιο malware/ ιό. 

Για αυτό στην iServices φροντίζουμε όλες οι ιστοσελίδες που φτιάχνουμε (όχι μόνο οι εταιρικές) να διαθέτουν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που χρειάζονται και να παίρνουν στο τομέα της ασφάλειας μόνο Α+!

Βonus tip: Σωστή σύνδεση με πλατφόρμες analytics

Κάθε εταιρία που σέβεται τον εαυτό της γνωρίζει πόσο σημαντικά είναι τα δεδομένα/στατιστικά για την εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων. 

Πρέπει η ιστοσελίδα σας να είναι σωστά συνδεδεμένη με πλατφόρμες όπως το Google Analytics, το Search Console, το Hubspot και το Adobe Analytics ώστε να παρακολουθείτε την επισκεψιμότητα, τι κάνουν οι χρήστες στο site σας ώστε να εξάγετε ασφαλή συμπεράσματα και να μπορείτε να στήσετε επιτυχημένα καμπάνιες marketing που να στοχεύουν στην προσέλκυση νέων πελατών. 

Χρειάζεται να μπουν τα κατάλληλα tags στις σελίδες, να δημιουργηθούν conversion goals και να υπάρχει κάποιος που να τα παρακολουθεί όλα αυτά τακτικά και να μπορεί να τα αποκωδικοποιήσει σωστά προς όφελος της επιχείρησης σας. 

Δημιουργία Εταιρικής Ιστοσελίδας: Τελικό Συμπέρασμα

 Το τελικό συμπέρασμα για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης εταιρικής ιστοσελίδας είναι να την αντιμετωπίσετε όπως θα αντιμετωπίζατε τα φυσικά σας γραφεία. 

Να επενδύσετε στο κατάλληλο προσωπικό που θα μπορεί να την διαχειρίζεται με επιτυχία και να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία web development και digital marketing που θα ακολουθήσει όλα τα παραπάνω βήματα, θα στέκεται δίπλα σας διαρκώς ως Συνεργάτης και Σύμβουλος και θα μπορεί να σας υποστηρίζει τόσο σε τεχνικά ζητήματα όσο και σε προωθητικές ενέργειες. 

Στην iServices έχουμε κατασκευάσει πάνω από 150 εταιρικές ιστοσελίδες και μέσα από τις χιλιάδες ώρες ολοκληρωμένων project έχουμε βρει την δική μας συνταγή της επιτυχίας για εταιρικά website που προτείνουμε και εφαρμόζουμε στους πελάτες/συνεργάτες μας. 

Εάν είστε έτοιμοι να κατασκευάσετε την νέα σας εταιρική ιστοσελίδα, επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε αναλυτικότερα τι χρειάζεται για να καλύπτει όλους τους στόχους σας αλλά και να σας βοηθήσει να τους ξεπεράσετε!

Αύξηση online πωλήσεων και traffic;
Αύξηση online πωλήσεων και traffic;

Μπορείτε να αυξήσετε τις online πωλήσεις και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας άμεσα!

 Θέλετε να μάθετε πως?

Δείτε περισσότερα άρθρα μας
[custom_acf_data_career]

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας