Skip to content

Δεν έχει σημασία πόσο εξαιρετικό είναι το περιεχόμενό σας, αν κανείς δεν το διαβάζει – και όλα ξεκινούν από τον τίτλο άρθρου στο blog σας.

Δυσκολεύεστε να σκεφτείτε έναν καλό τίτλο; Δεν είστε οι μόνοι. Ο τίτλος άρθρου είναι το πρώτο – και συχνά το μοναδικό – στοιχείο που τραβάει την προσοχή των αναγνωστών.

Ένας δυνατός τίτλος άρθρου δημιουργεί προσδοκίες για το περιεχόμενο της ανάρτησής σας και ταυτόχρονα ενισχύει την περιέργεια, κάνοντας τον αναγνώστη να θέλει να κάνει κλικ και να μάθει περισσότερα. Παράλληλα, σας βοηθά να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές στα αποτελέσματα αναζήτησης, αυξάνοντας τις πιθανότητες η ανάρτησή σας να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες.

Αλλά ένας ελκυστικός τίτλος δεν αφορά μόνο την προβολή. Μπορεί να αυξήσει σημαντικά το ποσοστό κλικ (Click-Through Rate – CTR), βελτιώνοντας έτσι την επισκεψιμότητα του blog σας.

Στην iServices, οι αναρτήσεις μας προσελκύουν περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε μήνα. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, έχουμε εντοπίσει συγκεκριμένα πρότυπα τίτλων που αποδεδειγμένα λειτουργούν.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας αυτά τα πρότυπα, καθώς και 40+ παραδείγματα τίτλου άρθρου που μπορείτε να προσαρμόσετε στις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης.

Πίνακας Περιεχομένων:

    Τι Κάνει Έναν Τίτλο άρθρου Εξαιρετικό;

    Ένας εξαιρετικός τίτλος άρθρου τραβάει την προσοχή και κάνει τον αναγνώστη να θέλει να μάθει περισσότερα. Πρέπει να είναι βελτιστοποιημένος για SEO, να ανταποκρίνεται στην πρόθεση του κοινού-στόχου, να έχει σαφή σκοπό και να δημιουργεί ξεκάθαρες προσδοκίες. Ακούγεται απλό, σωστά; Στην πράξη, όμως, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο.

    Η δημιουργία ενός αποτελεσματικού τίτλου απαιτεί ισορροπία ανάμεσα στη δημιουργικότητα, την έρευνα λέξεων-κλειδιών και την ανάλυση δεδομένων. Παρόλα αυτά, η επένδυση χρόνου σε αυτή τη διαδικασία αξίζει—το πρώτο οργανικό αποτέλεσμα στις μηχανές αναζήτησης είναι 10 φορές πιο πιθανό να λάβει κλικ και συγκεντρώνει το 31,7% του συνόλου των κλικ.

    Για να σας βοηθήσουμε να δημιουργείτε τίτλους που αποδίδουν, αναπτύξαμε έναν τύπο που βασίζεται σε τέσσερα βασικά στοιχεία. Κάθε κλάδος και κάθε θεματολογία είναι διαφορετικά, οπότε δεν υπάρχει μία συνταγή που λειτουργεί για όλους. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω τύπο ως οδηγό για να βελτιώσετε τη δημιουργική σας διαδικασία και να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα των τίτλων σας.

    Τύπος ή φόρμουλα για Τίτλο άρθρου

    Ας Αναλύσουμε τα Τέσσερα αυτά στοιχεία και τη Σημασία τους.

    Λέξη-Κλειδί

    Ο τίτλος άρθρου (title tag) είναι το πρώτο στοιχείο που αξιολογούν τόσο οι μηχανές αναζήτησης όσο και οι αναγνώστες για να καταλάβουν αν η ανάρτησή σας είναι σχετική με τα αποτελέσματα αναζήτησης.

    Η τοποθέτηση σημαντικών λέξεων-κλειδιών στην αρχή του τίτλου μπορεί να βελτιώσει την κατάταξή σας και να τραβήξει την προσοχή των χρηστών, καθώς οι περισσότεροι διαβάζουν μόνο τις πρώτες δύο λέξεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γράφετε τίτλους που απευθύνονται σε ανθρώπους και όχι μόνο στις μηχανές αναζήτησης.

    Αποφύγετε την υπερβολική χρήση λέξεων-κλειδιών (keyword stuffing), καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση της ανάρτησής σας. Αντίθετα, δοκιμάστε να προσθέσετε έναν αριθμό ή ένα επίθετο στον τίτλο σας, ώστε να φαίνεται πιο φυσικός και ελκυστικός, αποφεύγοντας την υπερ-βελτιστοποίηση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κατάταξη σας.

    Ο Σκοπός στον τίτλο άρθρου

    Ένας καλός τίτλος άρθρου πρέπει να είναι ξεκάθαρος και ακριβής

    Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά ένας σωστά διαμορφωμένος τίτλος άρθρου πρέπει να εξηγεί στον αναγνώστη τι θα διαβάσει. Ποιο είναι το θέμα της ανάρτησης και ποιος ο σκοπός του περιεχομένου σας; Ο τίτλος πρέπει να δίνει άμεσα μια σαφή εικόνα.

    Αποφύγετε τα clickbait titles που υπερβάλλουν και τελικά απογοητεύουν τον αναγνώστη. Κανείς δεν θέλει να κάνει κλικ σε έναν εντυπωσιακό τίτλο άρθρου, μόνο και μόνο για να διαπιστώσει ότι το περιεχόμενο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του. Ένας τίτλος που είναι ακριβής, ειλικρινής και σχετικός με το περιεχόμενο είναι πιο πιθανό να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού και να ενισχύσει την αξιοπιστία του blog σας.

    Η Αξία στον τίτλο άρθρου

    Γιατί να διαβάσει κάποιος την ανάρτησή σας; Δώστε μια ιδέα για το τι θα μάθει ή θα κερδίσει από το άρθρο σας αν συνεχίσει να διαβάζει.

    Να θυμάστε ότι ένας εξαιρετικός τίτλος άρθρου δεν σημαίνει τίποτα αν δεν συνοδεύεται από πολύτιμες πρακτικές ή εις βάθος πληροφορίες που ακολουθούν μετά το κλικ.

    Ενέργεια (ή Επίθετο) στον τίτλο

    Κάντε τους αναγνώστες να ενθουσιαστούν με την αξία του περιεχομένου σας. Δώστε ζωντάνια σε έναν κατά τα άλλα απλό τίτλο άρθρου με μια προτροπή για δράση, ένα ελκυστικό επίθετο ή τη χρήση ρηθμών.

    Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αναγνώστες μπορούν και θα εντοπίσουν την υπερβολή. Αποφύγετε λέξεις που ακούγονται σαν spam ή ακούγονται πιεστικές. Λέξεις όπως γρήγορο, απλό, χρειάζεται, τώρα, πρέπει, δωρεάν, καταπληκτικό ή μυστικό μπορούν στην πραγματικότητα να μειώσουν τα CTRs.

    Στην περίπτωση που αυτός ο τύπος δεν σας ταιριάζει, υπάρχουν πολλά άλλα copywriting μοντέλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθοδηγήσετε τη δημιουργία τίτλων για το blog σας.

    ΠΕΕΔ: Προσοχή, Ενδιαφέρον, Επιθυμία, Δράση

    • Προσοχή: Τραβήξτε την προσοχή του αναγνώστη με έναν ελκυστικό τίτλο άρθρου.
    • Ενδιαφέρον: Δημιουργήστε ενδιαφέρον με μια μοναδική πληροφορία ή υπόσχεση.
    • Επιθυμία: Ενισχύστε την επιθυμία για το περιεχόμενο, εξηγώντας τα οφέλη.
    • Δράση: Οδηγήστε τους αναγνώστες να κάνουν κλικ για να μάθουν περισσότερα.

    ΠΕΛ: Πρόβλημα, Ενόχληση, Λύση

    • Πρόβλημα: Εντοπίστε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κοινό σας.
    • Ενόχληση: Προκαλέστε συναισθηματική αντίδραση αναδεικνύοντας τις συνέπειες του προβλήματος.
    • Λύση: Παρουσιάστε την ανάρτησή σας ως τη λύση για το πρόβλημα.

    ΕΕΠΔ: Ενδιαφέρον, Επιθυμία, Πίστη, Δράση

    • Ενδιαφέρον: Ξεκινήστε με μια ελκυστική πρόταση που τραβάει την προσοχή.
    • Επιθυμία: Δείξτε πώς το περιεχόμενο καλύπτει τις ανάγκες του αναγνώστη.
    • Πίστη: Ενισχύστε την πεποίθηση του αναγνώστη ότι η λύση είναι η σωστή.
    • Δράση: Καλέστε σε δράση για να κάνουν κλικ.

    ΕΚΒΔ: Επίγνωση, Κατανόηση, Βεβαιότητα, Δράση

    • Επίγνωση: Ξεκινήστε με μια δήλωση που αναγνωρίζει το κοινό ως πρόβλημα.
    • Κατανόηση: Εξηγήστε το θέμα και γιατί είναι σημαντικό.
    • Βεβαιότητα: Δείξτε γιατί το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και αποτελεσματικό.
    • Δράση: Προτρέψτε τον αναγνώστη να κάνει το επόμενο βήμα.

    Ελέγξτε τα CTRs σας

    Το CTR (Click-Through Rate) σας δείχνει το ποσοστό των ατόμων που βλέπουν την ανάρτησή σας στα αποτελέσματα αναζήτησης και κάνουν κλικ για να μάθουν περισσότερα. Είναι ένα χρήσιμο μέτρο για να διαπιστώσετε αν μια ανάρτηση δεν φέρνει την επισκεψιμότητα που θέλετε ή αν δεν αποδίδει όπως θα θέλατε.

    Αν το CTR είναι χαμηλό, ίσως χρειαστεί να επανασχεδιάσετε τον τίτλο άρθρου ή την περιγραφή σας για να τονώσετε την ελκυστικότητα της ανάρτησης και να ενισχύσετε τη δυνατότητα κλικ.

    CTR iservices δεδομένα

    Μπορείτε να συλλέξετε αυτά τα δεδομένα μέσω του Google Search Console για να προσαρμόσετε ή να δοκιμάσετε διάφορες επιλογές τίτλων με βάση τα αποτελέσματα αναζητήσεων. Συγκρίνετε αναρτήσεις που έχουν υψηλές εντυπώσεις και υψηλά κλικ με εκείνες που έχουν υψηλές εντυπώσεις και χαμηλά κλικ για να περιορίσετε το τι έχει λειτουργήσει—ή τι όχι.

    Ιδέες για Τίτλο άρθρου

    Από ιδέες για διακόσμηση χώρου μέχρι και προτάσεις για dropshipping, ορισμένοι τύποι τίτλων blog τείνουν να αποδίδουν καλύτερα ανεξάρτητα από τον κλάδο.

    Στην παρακάτω λίστα, θα βρείτε δοκιμασμένες φόρμουλες και βασικά στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έναν ελκυστικό τίτλο άρθρου. Την επόμενη φορά που θα σας λείπει η έμπνευση, δοκιμάστε αυτές τις τεχνικές για να τραβήξετε την προσοχή των αναγνωστών σας και να ενισχύσετε την επισκεψιμότητα του blog σας.

    1. Τίτλος άρθρου για Λίστα

    Οι αναρτήσεις με λίστες ή αλλιώς “listicles” χωρίζουν ένα θέμα σε μια υλοποιήσιμη λίστα. Παρουσιάζουν βήματα, στρατηγικές ή συμβουλές για να κάνουν μια διαδικασία ή κάτι περίπλοκο πιο εύκολο στην κατανόηση. Αυτοί οι τίτλοι συνήθως ξεκινούν με έναν αριθμό για να καταστήσουν το μήκος της ανάρτησης σαφές στον αναγνώστη.

    Πώς προσδιορίζετε έναν αριθμό για τον τίτλο σας; Να είστε στρατηγικοί με το τι περιλαμβάνετε και πώς επιλέγετε τη λίστα σας. Αναλύστε τα αποτελέσματα αναζήτησης (SERP) για να δείτε τι κατατάσσεται αυτή τη στιγμή για το θέμα. Θα εξαρτηθεί από το θέμα, αλλά να θυμάστε ότι κάποιες φορές ένας μικρότερος τίτλος άρθρου είναι καλύτερος.

    Παράδειγμα: Τίτλος άρθρου με περιεχόμενο σε λίστες

    Ορίστε μερικά παραδείγματα για τίτλο άρθρου σε αναρτήσεις με λίστες:

    • 50 Ιδέες οργάνωσης για να Κρατήσετε τη Ζωή Σας σε Τάξη
    • 13 Τρόφιμα για Καλύτερη Διάθεση και Μείωση Άγχους
    • Βρώσιμα Δώρα Γάμου: Ερωτευτείτε με 45 Νόστιμες Ιδέες
    • 5 Τάσεις στο Content Marketing που Πρέπει να Ακολουθήσετε το 2025
    • 106 Στατιστικά που Πρέπει να Γνωρίζετε για τα Startup το 2025

    2. Τίτλος άρθρου “Πώς να…”

    Ένας καλός τίτλος άρθρου “Πώς να…” προκαλεί δράση και δείχνει ότι θα μάθετε μια νέα διαδικασία. Αναφέρεται ως προς μια ανησυχία ή πρόβλημα που θα θέλατε να βελτιώσετε, και ένας ιδανικός τέτοιος τίτλος σας πείθει να συνεχίσετε να διαβάζετε και να μάθετε περισσότερα. Σκεφτείτε να προσθέσετε έναν δείκτη ή ένα στατιστικό για να ενισχύσετε την αξία της ανάρτησης.

    Παράδειγμα: Τίτλος άρθρου με χρήση "Πως να..."

    Ορίστε μερικά παραδείγματα τίτλων “Πώς να…”:

    • Πώς να Δημιουργήσετε τον Ιδανικό Τίτλο SEO (Η Διαδικασία 4 Βημάτων μας)
    • Πώς να Προστατεύσετε το Σπίτι σας από Αλλεργίες: Οδηγός ανά Δωμάτιο
    • Πώς να Προωθήσετε το Blog σας σε 1.000.000+ Επισκέψεις Ετησίως
    • Δύσκολες Ερωτήσεις Συνεντεύξεων: Πώς να Διαχειριστείτε Κοινά Σενάρια
    • Πώς να σταματήσω τον βήχα στο παιδί;

    3. Τι, Γιατί ή Πώς;

    Όλοι έχουμε στραφεί στο Google κάποια στιγμή για μια γρήγορη απάντηση. Είτε πρόκειται για το ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία δωματίου το χειμώνα είτε για συμβουλές σχετικά με επιχειρηματικές αποφάσεις, ο τίτλος άρθρου που περιλαμβάνει το “τι”, “γιατί” ή “πώς” συνήθως απαντά άμεσα στην ερώτηση που τίθεται στην ανάρτηση. Θα σας παρέχουν μια λύση σε ένα πρόβλημα ή σε ένα πιο περίπλοκο θέμα.

    Παράδειγμα: Τίτλος άρθρου που περιλαμβάνει το τι, πως ή γιατί

    Ορίστε μερικά παραδείγματα για τίτλο άρθρου με “τι”, “γιατί” ή “πώς”:

    • Τι Είναι η Έξυπνη Πόλη; [Infographic]
    • Τι Να Κάνετε Όταν Σας Κάνουν Μείωση Μισθού: 5 Τρόποι για Να Μείνετε Οικονομικά Ασφαλείς
    • Πώς Κατασκευάζονται οι Γέφυρες;
    • Τι Να Κάνετε Αν Χάσετε Πελάτες: 5 Στρατηγικές για Να Αντιστρέψετε την Κατάσταση
    • Ψηφιακά Νομίσματα: Πώς Λειτουργούν και Τι Πρέπει να Γνωρίζετε Σήμερα

    4. Αυτό vs. Εκείνο

    Όπως ακριβώς υποδηλώνει ο τίτλος αυτής της ενότητας, οι αναρτήσεις σύγκρισης (Α vs. Β) συγκρίνουν ένα θέμα με κάποιο άλλο. Παρουσιάζουν δηλαδή, τα υπέρ και τα κατά των δύο επιλογών—είναι χρήσιμες όταν ο καταναλωτής βρίσκεται στο στάδιο της σκέψης και ζυγίζει τις επιλογές του ανάμεσα σε ένα προϊόν ή υπηρεσία.

    Αυτές οι αναρτήσεις εκπαιδεύουν τους αναγνώστες για τα δύο θέματα, εξηγώντας γιατί είναι σημαντικά ή πώς διαφέρουν.

    Παράδειγμα: Τίτλος Άρθρου Αυτό vs. Εκείνο

    Ορίστε μερικά επιπλέον παραδείγματα τίτλων για αναρτήσεις σύγκρισης με διαφορετικά θέματα:

    • Στο γραφείο ή Εργασία Από Απόσταση: Ποιο Είναι το Καλύτερο για Εσάς;
    • iPhone vs Android: Ποιο Τηλέφωνο Σας Ταιριάζει Περισσότερο;
    • Online Courses vs Παραδοσιακή Εκπαίδευση: Ποιο Προτιμάτε;
    • Είστε Minimalist ή Maximalist;
    • Netflix vs Disney+: Ποια Υπηρεσία streaming Κερδίζει την Προτίμησή Σας;

    5. Τίτλοι Υποστηριγμένοι με Δεδομένα

    Τι καλύτερος τρόπος για να αποδείξετε κάτι από τα δεδομένα; Ο τίτλος άρθρου που υποστηρίζεται με στατιστικά στοιχεία ή δεδομένα δείχνει στον αναγνώστη ότι το περιεχόμενο θα στηρίξει τους ισχυρισμούς σας με στατιστικά, έρευνες ή εμπειρία. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του αναγνώστη, αν τα δεδομένα που παρουσιάζετε είναι έγκυρα.

    Παράδειγμα: Τίτλος άρθρου με δεδομένα

    Ορίστε μερικά παραδείγματα τίτλων υποστηριγμένων με δεδομένα για διαφορετικά θέματα:

    • 20 Στατιστικές Έρευνες για Βελτιστοποίηση του Content Marketing
    • 10 Στατιστικά που Αποδεικνύουν Πως το Διάβασμα Βελτιώνει την Υγεία
    • 25 Συμβουλές για Να Μειώσετε το Άγχος Βασισμένες σε Επιστημονικές Έρευνες
    • 50 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε για τις Τεχνολογικές Εξελίξεις του 2025
    • 12 Στατιστικά που Δείχνουν Πως η Διατροφή Επηρεάζει τη Σωματική και Ψυχική Υγεία

    6. Τίτλοι Οδηγών Μεγάλης Μορφής

    Από οδηγούς για αρχάριους μέχρι case studies, οι τίτλοι περιεχομένου μεγάλης έκτασης είναι εύκολο να εντοπιστούν όταν κανείς σαρώνει τα αποτελέσματα αναζητήσεων. Ένας τέτοιος τίτλος άρθρου υποδεικνύει στον αναγνώστη ότι θα βρει σε βάθος περιεχόμενο και μια εξήγηση για ένα θέμα που μπορεί να είναι πιο περίπλοκο ή δύσκολο να ξεκινήσει κάποιος μόνος του.

    Παράδειγμα: Τίτλος άρθρου για μεγάλου μήκους οδηγό

    Ορίστε μερικά παραδείγματα τίτλων για οδηγούς:

    • Ο Οδηγός του Εσωστρεφή για Επαγγελματική Επιτυχία
    • Ο Απόλυτος Οδηγός για το SEO: Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε το 2025
    • Οδηγός Βήμα-Βήμα για Ταξίδι με Αναπηρία
    • Οδηγός για Επιτυχημένη Επένδυση στο Χρηματιστήριο για Αρχάριους
    • Οδηγός για Ασφαλή και Υγιεινή Διατροφή για Σπορ και Αθλητές

    7. (Παρενθέσεις) ή [Αγκύλες]

    Ας το παραδεχτούμε, οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν τι θα βρουν όταν κάνουν κλικ σε έναν τίτλο. Οι παρενθέσεις ή οι αγκύλες σε έναν τίτλο blog μπορούν απλώς να προσφέρουν διευκρίνιση, ενημερώνοντάς αμέσως για το ποιο θα είναι το περιεχόμενο ή την μορφή του. Επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν περιέργεια, να αναφέρουν κάποιο επιπλέον όφελος του άρθρου ή να ενισχύσουν την αξιοπιστία σας.

    Αυτή είναι η τελευταία πινελιά που εμπλέκει το κοινό σας και προκαλεί το ενδιαφέρον του. Επιπλέον, οι τίτλοι με αγκύλες μπορούν να βελτιώσουν το CTR σας κατά 33%, αυξάνοντας την αναλογία μετατροπής (conversion rate).

    Παράδειγμα: Τίτλος άρθρου με παρενθέσεις ή αγκύλες

    Ορίστε μερικά παραδείγματα τίτλων με χρήση παρενθέσεων ή αγκύλων:

    • 10 Τρόποι για Να Βελτιώσεις την Παραγωγικότητά Σου στην Εργασία [Οδηγός]
    • Γιατί Πρέπει (Συχνά) Να Πληρώνετε Περισσότερο για Συνδέσμους
    • Τι Είναι το Blockchain; [Οδηγός για Αρχάριους]
    • Γιατί Η Επιχειρηματικότητα Είναι (Αναγκαία) Στην Ψηφιακή Εποχή
    • Πώς Να Σχεδιάσεις το Τέλειο Μάρκετινγκ Περιεχομένου (Ενημερωτικός Οδηγός)

    8. Τίτλος άρθρου “Εναντίον Δημοφιλούς Πεποίθησης”

    Αυτός ο τύπος περιεχομένου αποσκοπεί στο να αμφισβητήσει έναν κανόνα, μια δημοφιλή πεποίθηση ή ένα κατεστημένο. Ο τίτλος άρθρου αυτού του περιεχομένου, θα πρέπει να παραπέμπει σε αυτήν τη δημοφιλή πεποίθηση στην οποία αναφέρεστε και να την ανατρέπει με μια αντίθετη άποψη ή ιδέα. Αυτοί οι τίτλοι τραβούν άμεσα την προσοχή και προκαλούν στο αναγνώστη να μάθει περισσότερα.

    Παράδειγμα: Τίτλος άρθρου με περιεχόμενο Εναντίον Δημοφιλούς Πεποίθησης

    Ορίστε μερικά παραδείγματα τίτλων που προτείνουν ένα θέμα ενάντια στη δημοφιλή πεποίθηση:

    • Γιατί Ένας Υψηλός Μέσος Όρος Βαθμών Δεν Έχει Σημασία
    • Γιατί Το Blog Σας Είναι Λάθος Διαμορφωμένο για SEO
    • Γιατί Πρέπει Να Σκεφτείτε την Πυκνότητα Περιεχομένου, Όχι το Μήκος
    • Γιατί Δεν Χρειάζεστε Όλες Τις Τεχνολογίες Για Να Έχετε Αποδοτική Επιχείρηση
    • Γιατί Δεν Πρέπει Να Κάνετε Αυτό που Αγαπάτε

    9. Τίτλος άρθρου Που Απαντά Σε Ερώτηση

    Η απάντηση σε μια ερώτηση ή απορία με τον τίτλο του περιεχομένου όχι μόνο δημιουργεί μια αίσθηση περιέργειας, αλλά υπονοεί και πώς θα βοηθήσετε τον αναγνώστη. Αυτός ο τύπος τίτλου λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για λέξεις-κλειδιά όπου τα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζουν ένα κουτί QA (Ερώτηση-Απάντηση). Ο τίτλος θα υπονοεί την απάντηση, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύει το ενδιαφέρον του αναγνώστη για να κάνει κλικ και να διαβάσει το περιεχόμενο.

    Παράδειγμα: Τίτλος άρθρου που απαντά σε ερώτηση

    Ορίστε μερικά παραδείγματα τίτλων που απαντούν σε ερώτηση:

    • Πώς Ξέρετε Αν Η Ιστοσελίδα Σας Είναι Ασφαλής;
    • Πώς Μπορείτε Να Βελτιώσετε Την Ψυχική Υγεία Στη Δουλειά;
    • Γιατί Είναι Σημαντική Η Διαχείριση Χρόνου Για Τους Επιχειρηματίες;
    • Τι Πρέπει Να Ξέρετε Για Να Ξεκινήσετε Ένα Επιτυχημένο Blog;
    • Ποιες Είναι Οι Διαφορές Μεταξύ B2B Και B2C Μάρκετινγκ;

    Εάν ξεμείνατε από Ιδέες …

    Χρησιμοποιήστε τα προτεινόμενα πλαίσια και στοιχεία τίτλων που αναφέραμε παραπάνω για να καθοδηγήσετε τη διαδικασία brainstorming και να αντλήσετε έμπνευση για τον επόμενο τίτλο άρθρου σας.

    Επιπλέον, λιγότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι ίσως φαντάζεστε διαβάζουν ένα άρθρο από την αρχή μέχρι το τέλος. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να αυξήσετε τις πιθανότητες να βρουν το περιεχόμενό σας και να κάνουν κλικ σε αυτό.

    Πάντα να εστιάζετε στην πρόθεση του αναγνώστη και στην αξία που του παρέχει το περιεχόμενό σας. Ένας καλά διαμορφωμένος τίτλος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επιτυχία του άρθρου σας. Θέλετε να συζητήσουμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε το περιεχόμενό σας; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

    Γνωρίστε τις Υπηρεσίες μας

    Iservices
    [custom_acf_data_career]

    Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας