Δημιουργία QR Codes - πως λειτουργεί

Τα QR Codes αποτελούν μια εναλλακτική κι εύκολη επιλογή για τους χρήστες ώστε να παρακολουθούν άμεσα μέσω του κινητού τους την εξέλιξη πληροφοριών και δεδομένων. Tα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε εταιρείες κάθε μεγέθους που θέλουν να στείλουν τους χρήστες στην ιστοσελίδα τους ή σε κάποια οnline πλατφόρμα, με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού ή με την χρήση της κάμερας χωρίς να έχουν να πληκτρολογούν το URL ή να ψάχνουν στη Google

Tι είναι τα QR Codes;

QR CODES

Τα QR Codes είναι μια μορφή barcode

Κάθε προϊόν, υπηρεσία ή/και τα νέα σας μπορούν να διαθέτουν το δικό τους, ΜΟΝΑΔΙΚΟ QR Code. Ουσιαστικά πρόκειται για μια φωτογραφία.

Η αντίστοιχη συμβατή εφαρμογή κινητών τηλεφώνων (smartphones) που θα πρέπει να ενεργοποιηθεί, τη διαβάζει χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού την οποία αρκεί να στρέψετε προς την εικόνα QR.

?

Δημιουργία QR Codes - Τι σας προσέρει η iServices

Η iservices δημιουργεί το δικό σας QRCode σε πολύ χαμηλό κόστος.

Ακόμη αξιοποιεί τα QRcodes σε web / mobile εφαρμογές ή στην ιστοσελίδα που δημιουργεί για εσάς. Μ’ αυτόν τον τρόπο υπάρχει πολύπλευρη δυνατότητα άμεσης μεταφοράς πληροφοριών στον χρήστη για προϊόντα, υπηρεσίες, τουριστικές δράσεις ή πληροφορίες και κατ’ επέκταση κίνητρο για επικοινωνία – διάδραση μαζί σας.

Χρήσεις των QR Code στην αγορά

Τα QR Codes βοηθούν στην ενημέρωση των καταναλωτών και αποτελούν την ιδανική γέφυρα διασύνδεσης μεταξύ των offline και online media. Υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν τόσο σε ιστοσελίδες όσο και σε οποιαδήποτε έντυπη διαφήμιση όπως φυλλάδια, αφίσες, προσκλητήρια, πινακίδες, μπλουζάκια t-shirt, κούπες, οχήματα αλλά και τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Η πιο διαδεδομένη χρήση των QR Code είναι η χρήση για την γρήγορη μετάβαση με το κινητό του χρήστη σε κάποιο link χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσει το url.

Παράδειγμα 1: Ο χρήστης ενδιαφέρεται να παρακολουθεί τις ειδήσεις μιας συγκεκριμένης κατηγορίας ενός ειδησεογραφικού site. Σκανάρει με την κάμερα του κινητού του την εικόνα QR code της συγκεκριμένης κατηγορίας και την αποθηκεύει στην επιφάνεια του κινητού του. Κάθε φορά που πατάει την εικόνα μεταβαίνει στην συγκεκριμένη σελίδα του site και διαβάζει αυτομάτως τις ειδήσεις που τον ενδιαφέρουν.

Παράδειγμα 2: Ο χρήστης ενδιαφέρεται να παρακολουθεί την εξέλιξη της τιμής ενός προϊόντος ώστε να το αγοράσει όταν το βρει σε προσφορά. Σκανάρει με την κάμερα του κινητού του την εικόνα QR code του συγκεκριμένου προϊόντος και την αποθηκεύει στην επιφάνεια του κινητού του. Κάθε φορά που πατάει την εικόνα εμφανίζονται τα χαρακτηριστικά του προϊόντος μεταξύ των οποίων και η τιμή.

Παράδειγμα 3: Ο χρήστης ενδιαφέρεται να ενημερώνεται live για πληροφορίες τουριστικού περιεχομένου σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, περιγραφές εκδρομών και ταξιδιών κλπ.

Δημιουργία QR Codes

Πως γίνεται η χρήση QR Code από smartphone

Η χρήση ενός QR Code είναι δωρεάν και πολύ εύκολη.

Οι χρήστες ακολουθούν την παρακάτω διαδικασία:
Σ
το smartphone τους κατεβάζουν ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα QR Code scanner apps*.
Αφού το εγκαταστήσουν, ανοίγουν το πρόγραμμα και φωτογραφίζουν από κοντά το QR Code που επιθυμούν.
Το QRCode που φωτογράφησαν έχει αποθηκευτεί στο κινητό τους. Του δίνουν την ονομασία της επιλογής τους για να το βρίσκουν εύκολα στο ιστορικό του QR Codescannerapps προγράμματος που έχουν εγκαταστήσει.
Κάθε φορά που τσεκάρουν το QRCode βλέπουν τις πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν.

QR Readers για smartphones τους οποίους μπορεί να κατεβάσετε σε smartphone

KAYWA: http://reader.kaywa.com/getit
i-nigma: http://www.i-nigma.com/Downloadi-nigmaReader.html
Lynkee Reader: http://m.lynkee.com/
UpCode: http://www.upc.fi/en/upcode/download/
QuickMark: http://www.quickmark.com.tw/En/memlogin/login.asp
SnapMaze: http://www.snapmaze.com/?q=node/7
Get The Reader: http://code.google.com/p/zxing/wiki/GetTheReader

Ενδιαφέρεστε να πάρετε τιμή για δημιουργία QRCode;

Προτεινόμενες υπηρεσίες μαζί με τη δημιουργία QRCode