Email marketing - Newsletter

Το email marketing είναι μια από τις δημοφιλέστερες και αποδοτικότερες μεθόδους digital marketing και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια επιχειρήσεις παγκοσμίως. Θεωρείται από τους πιο αποτελεσματικούς και οικονομικούς τρόπους για να διευρύνετε το πελατολόγιό σας. Σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνετε συχνά συγκεκριμένο κοινό καθώς και να βρίσκεστε σε επικοινωνία μαζί του. Βασίζεται στην αποστολή ενημερωτικών και διαφημιστικών email σε δυνητικούς πελάτες αλλά και υπάρχοντες πελάτες της επιχείρησης που έχουν δώσει την συγκατάθεση τους ώστε να δέχονται τα email σας. Το email μπορεί να περιέχει ενημερωτικά και εκπαιδευτικά άρθρα που ενδιαφέρουν το κοινό σας, κωδικούς ή κουπόνια για ειδικές προσφορές, νέα για την επιχείρηση σας, νέα προϊόντα και υπηρεσίες, εξειδικευμένα άρθρα ή απλά link που οδηγούν σε σημαντικές σελίδες της ιστοσελίδας σας. Στόχος του email marketing ή newsletter marketing είναι ο παραλήπτης να ανοίξει το email, να κάνει κλικ σε έναν ή περισσότερους συνδέσμους και να οδηγηθεί στην ιστοσελίδα ή στο eShop σας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να αγοράσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία σας. Όμως, ακόμη και αν δεν οδηγηθεί στο website σας, είναι μια σημαντική μέθοδος brand awareness καθώς του υπενθυμίζει το όνομα της εταιρίας σας και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε, τον βοηθάτε να μην σας ξεχνάει και καταγράφεστε στο υποσυνείδητό του ως οργανωμένη επιχείρηση, leader στον τομέα της.

Τι είναι το Newsletter

Newsletter

Newsletter είναι η μαζική αποστολή στο κοινό σας ένα κατάλληλα σχεδιασμένο ενημερωτικό email συστηματικά (για παράδειγμα κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα) το οποίο μπορεί να εμπεριέχει χρήσιμα άρθρα, ειδήσεις, βίντεο, νέα προϊόντα, προσφορές και link προς την ιστοσελίδα σας. Το newsletter σας πρέπει να έχει έναν συγκεκριμένο, ιδιαίτερο, μοναδικό σχεδιασμό, ανάλογο του design του Logo και της ιστοσελίδας σας, ώστε να ταυτίζεται με το δικό σας brand name.

?

Πλεονεκτήματα του Email Marketing / Νewsletter

Το email marketing ή newsletter marketing έχει ελάχιστο κόστος και είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να απευθυνθείτε γρήγορα και τακτικά σε μια μεγάλο κομμάτι πελατών, συνεργατών και δυνητικών πελατών. Φτιάχνεται λίστες με email, τις οποίες μπορείτε να τις διαχωρίσετε και σε μικρότερες λίστες, με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του κοινού (για παράδειγμα αν έχετε μαγαζί με ρούχα μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετική λίστα για άντρες και γυναίκες) και με το πάτημα ενός κουμπιού το newsletter σας βρίσκεται στο mailbox εκατοντάδων ή χιλιάδων ανθρώπων

Eλληνικό Email Marketing - Σχεδιασμός Newsletter

Σχεδιασμός Newsletter και εκπαίδευση στο Email Marketing

Η iServices αναλαμβάνει να σχεδιάσει το επαγγελματικό πρότυπο Newsletter που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε ανάμεσα στα δεκάδες άλλα email που δέχονται οι πελάτες σας. Τον σχεδιασμό του newsletter σας αναλαμβάνει επαγγελματίας γραφίστας και digital marketer με μεγάλη εμπειρία στο email marketing.

Στην συνέχεια, σας εκπαιδεύουμε στη διαχείριση του email marketing και στην δημιουργία και αποστολή κάθε newsletter σας. Θα μάθετε πως δημιουργείτε κάθε newsletter Με νέο περιεχόμενο, πως θα στέλνετε το newsletter μαζικά, πως να δημιουργείτε καμπάνιες και πως να χωρίζετε τις λίστες σας, ώστε να δείτε τα μέγιστα αποτελέσματα και να αυξήσετε το πελατολόγιο και τα έσοδα σας. Είναι σημαντικό το newsletter σας να έχει επαγγελματικό και μοναδικό σχεδιασμό και εσείς να γνωρίζετε με σιγουριά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν στείλετε τα newsletter σας. Διότι αν στείλετε ένα κακής ποιότητας και αισθητικής newsletter, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο για το brand σας, ακριβώς αντίθετο δηλαδή από τις επιδιώξεις σας.

Αναλαμβάνουμε επίσης να ελέγξουμε με ειδικό software την λίστα των mail σας και να την καθαρίσουμε από αδρανή, λάθος και ανύπαρκτα mail ή mail στα οποία υπάρχει πρόβλημα με τον server που τα φιλοξενεί. Με αυτό τον τρόπο, η λίστα σας είναι καθαρή και το newsletter σας μπορεί να φτάνει στο σύνολο σχεδόν των αποδεκτών σας χωρίς να θεωρείται spam.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε την τιμή για σχεδιασμό Newsletter και Email Marketing;

FAQ

Συχνές Ερωτήσεις για το Email Marketing και το Newsletter

FAQ

Τα αποτελέσματα του email marketing μπορεί να είναι και άμεσα. Αρκεί να έχετε μια ικανοποιητική λίστα με email από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας. Φυσικά το email marketing για να αποδώσει θέλει συνέπεια και συνέχεια. Δεν είναι λογικό να περιμένετε να αυξήσετε κατακόρυφα τις πωλήσεις σας από το πρώτο newsletter. Πρέπει να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με το κοινό σας, που θα βλέπει νέα ενημερωτικά email σας κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα.

Το email marketing (εάν δεν μιλάμε για πολλές χιλιάδες email) έχει μηδαμινό κόστος σε αντίθεση με την διαφήμιση στα Social Media αλλά και την διαφήμιση στην Google. Επίσης το Email και το Newsletter είναι το μόνο κανάλι μάρκετινγκ που το ελέγχετε εξ’ ολοκλήρου εσείς, χωρίς να πραγματοποιείτε μέσα από τρίτες πλατφόρμες (βλέπε Facebook, Ιnstagram, Youtube, Google).

Ναι. Εάν το newsletter που στέλνετε είναι σε λιγότερους από 2000 παραλήπτες (3 φόρες το μήνα), τότε μπορείτε να το στέλνετε εντελώς δωρεάν. Το μόνο κόστος που πληρώνετε μια φορά είναι το κόστος του σχεδιασμού του newsletter από επαγγελματία γραφίστα και της εκπαίδευσης ώστε να είστε σίγουροι ότι τα email σας είναι επαγγελματικά και έχουν θετικό αντίκτυπο για το brand σας. Αλλά και μεγαλύτερη λίστα αποδεκτών να διαθέτετε το κόστος αποστολής είναι πολύ μικρό. Το newsletter marketing θεωρείται η προωθητική ενέργεια με την βέλτιστη σχέση κόστους / απόδοσης, μετά το SEO.

Προτεινόμενες υπηρεσίες μαζί με το Email Marketing / Νewsletter