Skip to content
Πόσο κοστίζει η κατασκευή ιστοσελίδας στην Ελλάδα
Πίνακας περιεχομένων

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα στην Ελλάδα;

Αν σκοπεύετε να αποκτήσετε ιστοσελίδα, μια από τις πρώτες ερωτήσεις που μπορεί να σας έρθουν στο μυαλό είναι πόσο θα κοστίσει. 

Ωστόσο, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε. Το κόστος μιας ιστοσελίδας μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως τον τύπο του ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε, την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού, τις δυνατότητες που χρειάζεστε και πολλά άλλα. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τη σχετικότητα της ερώτησης “πόσο κοστίζει ένας ιστότοπος στην Ελλάδα;” και να σας δώσει μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένετε και για το πως να αξιολογήσετε τις προσφορές που θα πάρετε. 

Διαφορετικοί τύποι ιστοσελίδων

 

Το κόστος ενός ιστότοπου μπορεί να ποικίλλει ευρέως ανάλογα με τον τύπο του ιστότοπου που θέλετε να δημιουργήσετε. Για παράδειγμα, ένα απλό blog ή ένας προσωπικός ιστότοπος με λίγες μόνο σελίδες περιεχομένου θα είναι πολύ φθηνότερος από έναν περίπλοκο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου με εκατοντάδες προϊόντα και πολλαπλούς τρόπους πληρωμής. Ομοίως, ένας βασικός ιστότοπος για μια μικρή επιχείρηση μπορεί να κοστίζει λιγότερο από έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο για μια μεγάλη εταιρεία. 

Πολυπλοκότητα σχεδιασμού ιστοσελίδας

 

Ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας σας είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που θα επηρεάσει το κόστος της. Ένας βασικός, μινιμαλιστικός σχεδιασμός με απλό συνδυασμό χρωμάτων και διάταξη θα είναι λιγότερο δαπανηρός από έναν ειδικά σχεδιασμένο ιστότοπο με μοναδικά γραφικά, κινούμενα σχέδια και άλλα διαδραστικά στοιχεία. Επιπλέον, όσο περισσότερες σελίδες και δυνατότητες έχει ο ιστότοπός σας, τόσο πιο ακριβό θα είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξή του.

Χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα ιστοσελίδας

Οι δυνατότητες και η λειτουργικότητα του ιστότοπού σας θα επηρεάσουν επίσης το κόστος του. Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) για τη διαχείριση του περιεχομένου του ιστότοπού σας, αυτό μπορεί να  αυξήσει το κόστος (ανάλογα και την εταιρία με την οποία θα συνεργαστείτε). 

Ομοίως, εάν θέλετε ο ιστότοπός σας να διαθέτει προηγμένες δυνατότητες οι οποίες απαιτούν να γραφτεί custom κώδικας, πρέπει σίγουρα να περιμένετε την τιμή να αυξηθεί σημαντικά, καθώς θα χρειαστούν περισσότερος χρόνος για να “γραφτεί ο κώδικας”. Επίσης, ο σωστός custom κώδικας συνηθώς προϋποθέτει ότι θα δουλέψει στο project ένας έμπειρος και εξειδικευμένος developer που σαφώς πληρώνεται περισσότερο συγκριτικά με έναν junior developer και άρα θα αυξήσει το κόστος του project.

Στην iServices αναλαμβάνουμε την δημιουργία απλών ιστοσελίδων παρουσίασης, αλλά και απαιτητικών ιστοσελίδων όπως web & mobile εφαρμογών που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί εξ’ ολοκλήρου με custom κώδικα. 

Υπηρεσίες iServices που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Σχεδιασμός Λογοτύπου - Εταιρική Ταυτότητα
Δημιουργία Ιστοσελίδας
Web Hosting

Συντήρηση και Υποστήριξη Ιστοσελίδας

Ακόμη, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το τρέχον κόστος συντήρησης και υποστήριξης που σχετίζεται με τη λειτουργία ενός ιστότοπου. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως τέλη φιλοξενίας (hosting), και ενημερώσεις και συντήρηση ιστότοπου. Αν και αυτά τα κόστη μπορεί να φαίνονται μικρά σε σύγκριση με το αρχικό κόστος κατασκευής ιστοσελίδας, μπορεί να αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου και θα πρέπει να συνυπολογιστούν στον συνολικό προϋπολογισμό σας.

Στην iServices προσφέρουμε οικονομικά πακέτα τεχνικής υποστήριξης, για να είστε σίγουροι ότι και χρόνια μετά την κατασκευή της, η ιστοσελίδα σας παραμένει ανανεωμένη με όλες τις τελευταίες εκδόσεις λογισμικού και plugin, ασφαλείς και γρήγορη. 

Εμπειρία εταιρίας και developer 

Τέλος, καθοριστικό ρόλο στο συνολικό κόστος της ιστοσελίδας “παίζει” η εμπειρία που έχει η εταιρία που θα αναλάβει το project αλλά και πιο συγκεκριμένα οι developers που θα δουλέψουν σε αυτό. Όπως, όταν προσπαθούμε να επιλέξουμε έναν γιατρό για μια επέμβαση, είναι λογικό να περιμένουμε από κάποιον που έχει 2000 επιτυχημένες επεμβάσεις να χρεώνει πολύ περισσότερο από έναν γιατρό που ξεκινάει τώρα και είναι στην πέμπτη επέμβαση. Δεν σημαίνει πως ο “νέος” γιατρός δεν είναι καλός αλλά σίγουρα οι εμπειρία κάποιου με χιλιάδες επεμβάσεις αυξάνει τη σιγουριά μας ότι μπορεί να φέρει τη δουλειά εις πέρας χωρίς λάθη και άρα μειώνει το ρίσκο. 

Έτσι και στην εταιρείες web development, είναι διαφορετικό να συνεργαστείς με μια εταιρία που έχει πάνω από 10 χρόνια εμπειρία σε σχέση με έναν νέο freelancer developer. Η εταιρία με την εμπειρία και τα εκατοντάδες project “στη πλάτη της” σίγουρα έχει αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα και άρα μπορεί να τα επιλύσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά φτάνοντας στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Συμπέρασμα

Συμπερασματικά, το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας στην Ελλάδα μπορεί να ποικίλλει πολύ ανάλογα με διάφορους παράγοντες. Αν και είναι δύσκολο να δώσουμε μια ακριβή εκτίμηση χωρίς να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του έργου σας, μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε περισσότερα για έναν πιο περίπλοκο ιστότοπο, με πολύ περιεχόμενο, προηγμένες δυνατότητες και custom σχεδιασμό. Επίσης αν αναλάβει το έργο μια εταιρία με μεγάλη εμπειρία, σίγουρα το κόστος θα είναι μεγαλύτερο αλλά και οι πιθανότητες να λάβετε ακριβώς το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλετε θα είναι αυξημένες 

Για να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το κόστος του ιστότοπού που θέλετε να δημιουργήσετε, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας για μια δωρεάν συμβουλευτική και για να λάβετε μια λεπτομερή προσφορά με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις σας.

Αύξηση online πωλήσεων και traffic;
Αύξηση online πωλήσεων και traffic;

Μπορείτε να αυξήσετε τις online πωλήσεις και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας άμεσα!

 Θέλετε να μάθετε πως?

Δείτε περισσότερα άρθρα μας
[custom_acf_data_career]

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας