Skip to content
web mobile εφαρμογές για εταιρική χρήση
Πίνακας περιεχομένων

Web – mobile εφαρμογές για ενδοεταιρική χρήση: Τι προσφέρουν

Οι web και mobile εφαρμογές για ενδοεταιρική χρήση εξασφαλίζουν πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα και καινοτόμες λειτουργίες  που μπορούν να βοηθήσουν καταλυτικά τις επιχειρήσεις, τα στελέχη και τους υπαλλήλους τους, στην οργάνωση, την επικοινωνία, την διαλειτουργικότητα και την αύξηση της παραγωγικότητας. Ουσιαστικά έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν, να αυτοματοποιήσουν και να απλοποιήσουν την δομή και τον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Οι web και mobile εφαρμογές δημιουργούνται custom, ύστερα από εξαντλητική ανάλυση των αναγκών σας και έρευνα, ώστε κάθε web εφαρμογή να καλύπτει τις ανάγκες του συγκεκριμένου πελάτη και να είναι προσαρμοσμένη στον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας του.

Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν:

Βελτιωμένη Επικοινωνία

Οι ενδοεταιρικές web- mobile εφαρμογές διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των υπαλλήλων και τμημάτων της εταιρείας,  ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους. Μπορούν να παρέχουν εργαλεία για συνομιλία, ανταλλαγή μηνυμάτων, κοινή χρήση αρχείων και συνεργασία σε πραγματικό χρόνο. Μπορούν να διασυνδέουν τμήματα παραγωγής με τα τμήματα πωλήσεων και τη Διοίκηση.

Αποτελεσματική Διαχείριση Έργων

Οι ενδοεταιρικές εφαρμογές μπορούν να υποστηρίζουν τη διαχείριση έργων, την παρακολούθηση προόδου, την ανάθεση καθηκόντων και την εκτίμηση χρονικών πλαισίων, βοηθώντας έτσι στη βελτίωση της παραγωγικότητας.

Πρόσβαση σε Δεδομένα και Πληροφορίες

Οι εφαρμογές επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα, βάσεις δεδομένων και πληροφορίες. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει τιμολόγηση, αποθήκευση αρχείων, προϊόντα, αποθέματα κ.λπ.

Ενδοεταιρική εκπαίδευση και Κατάρτιση

Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και η εξ αποστάσεως κατάρτιση για στελέχη της εταιρείας, πωλητές, υπαλλήλους, πελάτες κλπ είτε μέσω παρουσιάσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, βίντεο, δοκιμασιών κ.λπ. είναι ένας άλλος τομέας κατάλληλος για web ή web – mobile εφαρμογή. Νπορούν να υποστηρίξουν ενδοεταιρικά προγράμματα online  εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ανάπτυξης για την ενίσχυση των δεξιοτήτων και των γνώσεων των υπαλλήλων.

Εσωτερικά Συστήματα Υποστήριξης και Διαχείρισης

Οι εφαρμογές μπορούν να υποστηρίξουν εσωτερικά συστήματα όπως την τεχνική υποστήριξη, την διαχείριση προβλημάτων και την καταγραφή ερωτημάτων των υπαλλήλων.  Μπορούν επίσης, να βοηθήσουν στην καταγραφή και διαχείριση αδειών, παρουσίας και ωραρίων εργασίας του προσωπικού της εταιρείας, στην αξιολόγηση των στελεχών, των επιδόσεων και της εξέλιξής τους. Επίσης στη διαχείριση πόρων, όπως παραγγελίες, εξοπλισμός, εφόδια και υλικά. Και γενικότερα στις επιδόσεις της εταιρείας ανά τομέα και την ανάλυση των δεδομένων.

Ασφάλεια και Προστασία Δεδομένων

 

Άλλη χρήση ενδοεταιρικών εφαρμογών είναι η  διασφάλιση της ασφάλειας των εταιρικών δεδομένων και πληροφοριών, όπως προστασία προσωπικών δεδομένων, εξουσιοδοτήσεις πρόσβασης και αποκλεισμός μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.

Ενδοεταιρικό Δίκτυο Κοινωνικής Δικτύωσης

Μέσω web – mobile εφαρμογών μπορούν να δημιουργήσουν ενδοεταιρικά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης που ενισχύουν τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ των υπαλλήλων.

Διαχείριση Συναντήσεων και Ραντεβού

Ένας άλλο τομέας για web – mobile ενδοεταιρικές εφαρμογές σχετίζεται με την οργάνωση και  διαχείριση συναντήσεων, ραντεβού και εκδηλώσεων μέσω ηλεκτρονικών online κρατήσεων, ημερολογίων και ειδοποιήσεων.

Αυτά είναι μερικά μόνο παραδείγματα τομέων στους οποίους οι web – mobile εφαρμογές μπορούν να ωφελήσουν τις επιχειρήσεις σε ενδοεταιρικό επίπεδο, βελτιώνοντας τη διαχείριση, την επικοινωνία και την αποτελεσματικότητά τους.

 

Πως κατασκευάζονται οι web – mobile εφαρμογές για ενδοεταιρική λειτουργία

Η κατασκευή των web – mobile εφαρμογών για ενδοεταιρική λειτουργία ακολουθεί πολλά από τα ίδια βήματα και πρακτικές που χρησιμοποιούνται όλες τις web – mobile εφαρμογές. Ωστόσο, επικεντρώνονται περισσότερο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εταιρείας και των υπαλλήλων της και φυσικά σχεδιάζονται και υλοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τους στόχους κάθε εταιρείας.

Παρακάτω παρουσιάζουμε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθούνται για την υλοποίηση μιας web-mobile εφαρμογής:

Ανάλυση Αναγκών

Είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα. Επιβάλλεται να γίνει μια λεπτομερής ανάλυση των αναγκών της εταιρείας με αναλυτικές συζητήσεις και διατύπωση καίριων ερωτημάτων.  Ποιες λειτουργίες και διαδικασίες χρειάζονται βελτίωση ή αυτοματοποίηση μέσω της εφαρμογής; Ποια είναι τα κύρια προβλήματα που πρέπει να λυθούν; Ποιοι είναι οι στόχοι; Η ορθή ανάλυση και περιγραφή αποτελεί τη βάση της δημιουργίας μιας λειτουργικής και αποτελεσματικής web-mobile εφαρμογής.

Σχεδιασμός Εφαρμογής

Είναι το δεύτερο βήμα.  Γίνεται ο σχεδιασμός της δομής, του design και των λειτουργειών της εφαρμογής.

Επιλογή Πλατφόρμας και Τεχνολογίας

Πρέπει να αποφασιστεί αν η εφαρμογή θα είναι web-based, mobile-based ή θα υποστηρίζει και τις δύο πλατφόρμες. Στη συνέχεια, επιλέγονται οι τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν, όπως γλώσσες προγραμματισμού, πλαίσια ανάπτυξης και βάσεις δεδομένων.

Ανάπτυξη Εφαρμογής

Η ανάπτυξη της ενδοεταιρικής εφαρμογής περιλαμβάνει την κωδικοποίηση των λειτουργιών, τη δημιουργία του διαδικτυακού ή mobile  περιβάλλοντος, τη δημιουργία της βάσης δεδομένων, και την υλοποίηση της διεπαφής χρήστη.

Δοκιμές και Αξιολόγηση

 Οι εφαρμογές υπόκεινται σε δοκιμές για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας και της αξιοπιστίας τους. Οι δοκιμές περιλαμβάνουν την επαλήθευση των λειτουργιών, τη διασφάλιση της ασφάλειας και την αξιολόγηση της απόδοσης.

Εκπαίδευση και Ενημέρωση

Τα στελέχη της εταιρείας που θα επιφορτιστούν με τη διαχείριση της εφαρμογής πρέπει να εκπαιδευτούν (ενδεχομένως και ανά τμήμα). Επίσης, πρέπει να διασφαλιστεί ότι υπάρχει μια διαδικασία για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις νέες λειτουργίες και αλλαγές.

 

*Η υλοποίηση ενός project δημιουργίας web ή web-mobile εφαρμογής μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, με τη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού ανάθεσης του έργου στην ISERVICES ή υπογραφή λεπτομερούς προσφοράς η οποία ενέχει θέση συμφωνητικού.

 

Αύξηση online πωλήσεων και traffic;
Αύξηση online πωλήσεων και traffic;

Μπορείτε να αυξήσετε τις online πωλήσεις και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας άμεσα!

 Θέλετε να μάθετε πως?

Δείτε περισσότερα άρθρα μας
[custom_acf_data_career]

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας