Skip to content
Κατασκευή Ιστοσελίδας Θεσσαλονίκη vs Αθήνα: έχει διαφορά η τοποθεσία της εταιρίας που θα διαλέξετε;
Πίνακας περιεχομένων

Κατασκευή Ιστοσελίδας Θεσσαλονίκη vs Αθήνα: παίζει ρόλο η τοποθεσία της εταιρείας που θα διαλέξετε;

Όταν κάποιος αποφασίζει να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα ή μια εφαρμογή ένα από τα κριτήρια για να επιλέξει την εταιρεία που θα την κατασκευάσει είναι και η τοποθεσία της.

Πολλές φορές θα την αναζητήσει ανάμεσα στο δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με βάση και το που βρίσκεται η έδρα της εταιρείας του.

Για μερικούς πελάτες είναι σημαντικό να βρίσκονται κοντά στους συνεργάτες που θα κατασκευάσουν την ιστοσελίδα τους, ενώ για άλλους δεν έχει σημασία, ειδικά στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, τον online meeting και της τηλεργασίας.

Είναι όμως πράγματι καθοριστικός παράγοντας για το τελικό αποτέλεσμα που θα λάβετε, αν θα συνεργαστείτε με ένα digital agency που βρίσκεται στην πόλη σας ή κοντά σας;

Μήπως υπάρχουν πιο σημαντικά κριτήρια που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν πρέπει να συνεργαστείτε με ένα digital agency της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας;

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τα παραπάνω ερωτήματα και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε οι ίδιοι αν σας συμφέρει να συνεργαστείτε με ένα digital agency της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας.

Τοποθεσία Digital Agency σε σχέση με την έδρα της εταιρείας σας

Είναι τελικά σημαντικό αν η εταιρεία σας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη (ή κοντά στη Θεσσαλονίκη) να επιλέξετε για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας ένα digital agency από την πόλη σας; To ίδιο ερώτημα προκύπτει αν η εταιρεία σας βρίσκεται στην Αθήνα. Είναι απαραίτητο να συνεργαστείτε με κάποιο digital agency της Αθήνας;

H απάντηση είναι: σίγουρα όχι.

Βάση της εμπειρίας μας δουλεύοντας για 15 χρόνια με ένα μεγάλο πελατολόγιο που βρίσκεται κυριολεκτικά σε κάθε άκρη της Ελλάδας, έχουμε παρατηρήσει ότι η τοποθεσία του πελάτη σε σχέση με την δική μας τοποθεσία (Θεσσαλονίκη) δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στο πόσο επιτυχημένο θα είναι το project αλλά και η ευρύτερη συνεργασία μας.

Κάποιες από τις καλύτερες και πιο πετυχημένες συνεργασίες μας είναι με πελάτες που βρίσκονται στην Αθήνα, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στον Έβρο. Φυσικά έχουμε πάρα πολλές επιτυχημένες συνεργασίες με πελάτες που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική.

Ωστόσο μετά από 15 χρόνια μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η τοποθεσία του πελάτη σε σχέση με την δική μας τοποθεσία δεν παίζει απολύτως κανέναν ρόλο στο πόσο καλά θα κατασκευάσουμε την ιστοσελίδα ή την mobile εφαρμογή του, αλλά και αν αυτός θα καταφέρει να μετατρέψει (με τη βοήθεια μας) το online project του σε μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Και αυτό δεν είναι μόνο δικό μας συμπέρασμα. Συνομιλώντας με συναδέλφους του κλάδου μας που έχουν πελάτες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καταλαβαίνουμε ότι πλέον δεν υπάρχουν γεωγραφικά σύνορα στους τομείς του web development και digital marketing καθώς υπάρχουν όλα τα ψηφιακά εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις μια άψογη συνεργασία εξ αποστάσεως.

Μπορεί πριν 5-10 χρόνια να ήταν δυσκολότερο να κάνεις online meeting, να στείλεις αρχεία και να έχεις μια συνεχή επικοινωνία με μια εταιρεία web development που εδρεύει σε άλλη πόλη αλλά στη σημερινή εποχή σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα ή λόγο για να επιλέξεις εταιρεία.

Ποιότητα Υπηρεσιών Εταιρειών Web Development: Θεσσαλονίκη vs Αθήνα

Τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ανάπτυξης ιστοσελίδων, εφαρμογών, ux/ui design και digital marketing

Η Αθήνα έχει φυσικά μεγαλύτερη και πιο εδραιωμένη αγορά ωστόσο η Θεσσαλονίκη, αν και μικρότερη, εξακολουθεί να παρέχει εξαιρετική ποιότητα υπηρεσιών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αρκετά από τα πιο καταξιωμένα digital & creative agencies πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά εδρεύουν στην Θεσσαλονίκη.

Και στις δύο πόλεις ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, με εκατοντάδες εταιρείες που προσφέρουν ψηφιακές υπηρεσίες. Αυτό ωθεί τους παρόχους υπηρεσιών και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη να διατηρούν υψηλά πρότυπα για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη μπορείτε να βρείτε πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδας, application, design και digital marketing είτε θέλετε να φτιάξετε κάτι “σχετικά απλό” είτε έχετε μια πολύπλοκη ιδέα που απαιτεί έμπειρους και εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Και στις δύο πόλεις υπάρχει pool εταιρειών και επαγγελματιών που μπορεί να σας παρέχει υψηλής ποιότητας project και υποστήριξη ανεξαιρέτως τον βαθμό δυσκολίας. Εσείς πρέπει να κάνετε την έρευνα σας και να κρίνετε ποιες εταιρείες μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις σας.

Δημιουργία Ιστοσελίδας
Κατασκευή e-shop Θεσσαλονίκη
Τεχνική Υποστήριξη Ιστοσελίδων & Eshop

Κόστος Κατασκευής Ιστοσελίδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά το κόστος, η Θεσσαλονίκη προσφέρει γενικά πιο ανταγωνιστικές τιμές από την Αθήνα. Το μέσο κόστος ανάπτυξης ιστοσελίδων στη Θεσσαλονίκη είναι χαμηλότερο (και αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες ψηφιακές υπηρεσίες), γεγονός που μπορεί να αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα για επιχειρήσεις με συγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι το χαμηλότερο κόστος δεν ισοδυναμεί με χαμηλότερη ποιότητα- η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Στην Αθήνα, το υψηλότερο κόστος δικαιολογείται από τη διαθεσιμότητα περισσότερων πόρων και μεγαλύτερων budget καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μεσαίων και μεγάλων εταιρειών έχει έδρα και γραφεία εκεί.

Ειδικά στο παρελθόν πιο εύκολα μια εταιρεία κολοσσός θα επέλεγε ένα agency της Αθήνας για την ανάπτυξη του ψηφιακού project της και φυσικά και οι τιμές που δίνονται για τέτοια project είναι πολύ υψηλές. Αυτό σε συνδυασμό με το υψηλότερο κόστος ζωής στην Αθήνα είναι λογικό ότι ανεβάζει την τιμή για την κατασκευή ιστοσελίδας σε σχέση με την Θεσσαλονίκη, παρότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών.

Πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες: Αθήνα vs Θεσσαλονίκη

Πλέον οι νέες τεχνολογίες που αφορούν το διαδίκτυο αναπτύσσονται σχεδόν αποκλειστικά στο διαδίκτυο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν παίζει ρόλο αν στην Αθήνα υπάρχει ένα μεγαλύτερο δίκτυο τεχνολογικών εταιρειών, καθώς έχουν πρόσβαση στις ίδιες νέες τεχνολογίες όλες οι εταιρείες και επαγγελματίες του κλάδου ασχέτως την τοποθεσία τους.

Μπορεί μια εταιρεία που είναι τεχνολογικά προηγμένη να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, μια άλλη στην Αθήνα και κάποια στην Λαμία ή στην Σύρο. Σημασία δεν έχει η τοποθεσία αλλά ο χρόνος που αξιοποιεί η κάθε εταιρεία στον να κάνει έρευνα για τις νέες τεχνολογίες, να βρίσκει κατάλληλα εργαλεία που μπορούν να την βελτιώσουν και να τα εντάσσει στη ροή εργασιών της.

Δεν είναι τυχαίο ότι παγκοσμίως κάποιες από τις πιο επιτυχημένες εφαρμογές και τεχνολογίες τις έχουν δημιουργήσει developers που βρίσκονται σε χώρες όπως η Λιθουανία ή η Λετονία, που δεν θα περιμέναμε να είναι τεχνολογικά τόσο προηγμένες.

Το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι και στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα μπορείτε να βρείτε εταιρείες web development που να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες στο έπακρο.

Δικτύωση και κλαδικές συνδέσεις: Αθήνα vs Θεσσαλονίκη

Είναι γεγονός πως στο κομμάτι της δικτύωσης (networking) η Αθήνα υπερτερεί. Η πρωτεύουσα φιλοξενεί πολυάριθμες κλαδικές εκθέσεις, τεχνολογικά συνέδρια και συναντήσεις, παρέχοντας στις επιχειρήσεις άφθονες ευκαιρίες να συνδεθούν με συναδέλφους, δυνητικούς πελάτες και επενδυτές.

Η Θεσσαλονίκη, αν και μικρότερη, διαθέτει μια ζωντανή τεχνολογική κοινότητα που είναι ιδιαίτερα συνεργατική. Αν και μπορεί να υπάρχουν λιγότερες εκδηλώσεις σε σύγκριση με την Αθήνα, αυτές που πραγματοποιούνται είναι συχνά πιο οικείες, επιτρέποντας βαθύτερες συνδέσεις και πιο ουσιαστικές ευκαιρίες δικτύωσης.

Φυσικά το κομμάτι της δικτύωσης και τον εκθέσεων δεν είναι απαραίτητο να συνδεθεί με την τοποθεσία της εταιρείας που θα συνεργαστείτε. Μπορεί η εταιρεία σας να βρίσκεται στην Κρήτη ή στην Λάρισα, να επιλέξετε μια εταιρεία από την Θεσσαλονίκη για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας και να πηγαίνετε στην Αθήνα για κλαδικές εκδηλώσεις και εκθέσεις τεχνολογίας.

Ποια πόλη είναι κατάλληλη για την επιχείρησή σας;

Η επιλογή μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη ιστότοπου εξαρτάται τελικά από τις συγκεκριμένες ανάγκες της επιχείρησής σας. Όπως είδαμε στο κομμάτι της ποιότητας υπηρεσιών και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών οι δύο πόλεις βρίσκονται σε ίδιο επίπεδο (πλέον). Στο κομμάτι των τιμών η Θεσσαλονίκη να έχει χαμηλότερες τιμές συγκριτικά με την Αθήνα, ενώ στο κομμάτι του networking η Αθήνα υπερτερεί.

Η δική μας πρόταση είναι να επιλέξετε εταιρεία web development & digital marketing όχι με βάση την τοποθεσία αλλά με βάση τις ανάγκες της εταιρείας σας και το ποια εταιρεία θεωρείτε εσείς ότι μπορεί να τις καλύψει καλύτερα.

Κάντε την έρευνα σας και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας και δείτε ποια εταιρεία θα σας κάνει το κλικ και θεωρείτε ότι θα αποτελέσει τον ιδανικό συνεργάτη σας στο διαδίκτυο.

Αύξηση online πωλήσεων και traffic;
Αύξηση online πωλήσεων και traffic;

Μπορείτε να αυξήσετε τις online πωλήσεις και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας άμεσα!

Θέλετε να μάθετε πως?

Δείτε περισσότερα άρθρα μας
Iservices
[custom_acf_data_career]

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας