Skip to content
6 λόγοι για να ξεκινήσεις το blog σου
Πίνακας περιεχομένων

6 λόγοι για να ξεκινήσετε το δικό σας Blog το 2023

Με την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του digital marketing, το blogging (και το vlogging) είναι πλέον εξαιρετικά διαδεδομένα. Το blog δεν είναι πλέον ένα απλό διαδικτυακό ημερολόγιο, αλλά μια ευκαιρία για μια ολοκληρωμένη καριέρα και νέες επικερδείς συνεργασίες.

Η βασική διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι η θεματολογία ενός blog δεν περιορίζεται μόνο σε εξειδικευμένα χόμπι ή ενδιαφέροντα. Ένα ιστολόγιο μπορεί να απευθύνεται σε πολλά είδη κοινού και να εξελιχθεί σε μια κερδοφόρα διαδικτυακή επιχείρηση αρκεί να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες.

Το συγκεκριμένο άρθρο απευθύνεται τόσο σε παθιασμένα άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν το προσωπικό τους blog όσο και σε επαγγελματίες που σκέφτονται να προσθέσουν μια σελίδα blog στην ιστοσελίδα τους. Θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κάτοχος ενός ιστολογίου κι αν ακόμα δεν είστε σίγουροι αν σας ταιριάζει το blogging, μέχρι το τέλος του άρθρου θα έχετε κατασταλάξει.

Μέσω του blog βοηθάτε και εμπνέετε κόσμο

Ας ξεκινήσουμε με τους 6 λόγους για να ξεκινήσετε το blogging εντός του 2023.

Εάν έχετε εξειδίκευση σε κάποιον τομέα και σας αρέσει να προσφέρετε χρήσιμες πληροφορίες σε άλλους, μπορείτε να το κάνετε και μέσω του blog σας. Έτσι θα βοηθάτε και θα εμπνέετε όχι μόνο τα κοντινά σας άτομα, αλλά όλους όσους σας διαβάζουν.

Είτε στοχεύετε μέσα από τα άρθρα σας να εμπνεύσετε άλλους να διασκεδάσουν, είτε να ταξιδέψουν, να περιποιηθούν τον εαυτό τους, να γυμναστούν ή να μαγειρέψουν την αγαπημένη σας συνταγή, τα άρθρα σας μπορούν να αλλάξουν τη ζωή κάποιου με τρόπους που ίσως δεν είχατε καν φανταστεί.

Φυσικά, η ανταπόκριση που θα λαμβάνετε από τον κόσμο θα επιβεβαιώσει πως κάτι κάνετε σωστά και θα σας γεμίζει με ικανοποίηση. Ένα από τα βασικά θετικά του να είσαι blogger είναι η αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Συνηθίζεται πολλοί από τους αναγνώστες να αφήνουν τα σχόλιά τους και να μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες – απόψεις και εντυπώσεις για το θέμα που αναπτύξατε.

Αυτός είναι ο 1ος λόγος να ξεκινήσετε το blog σας το 2023: Ο κόσμος έχει εξοικειωθεί με το διαδίκτυο ενώ η αλληλεπίδραση ενός blogger με το κοινό του είναι πιο συχνή από ποτέ. Αρκεί όσα γράφετε να εμπνέουν και να είναι χρήσιμα!

Μοιράζεστε την ιστορία σας κι αυτή ακούγεται

Το επόμενο πλεονεκτήματα του blogging είναι ότι έχετε μια πλατφόρμα για να μοιραστείτε την ιστορία σας. Εξ’ αρχής αυτός ήταν ο λόγος που το blogging έγινε τόσο δημοφιλές — επιτρέπει στους ανθρώπους να ακούγεται η φωνή τους.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ιστολόγιό σας για να μιλήσετε για αυτά που σας ενθουσιάζουν, γι’ αυτά που αγαπάτε, για τα χόμπι και τα πάθη σας αλλά και για τη δουλειά σας, τα προϊόντα σας, για την ιστορία της επιχείρησής σας…

Ανεξάρτητα από το θέμα που θα επιλέξετε, θα υπάρχουν άτομα εκεί έξω που ενδιαφέρονται για το τι έχετε να πείτε. Αυτό είναι ένα από τα πολλά θετικά του blogging.

Δείχνετε την εξειδίκευσή σας & χτίζετε το Brand name σας

Ένα blog είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να αναδείξετε την εμπειρία σας, τις γνώσεις ή τον επαγγελματισμό σας. Καθώς ο κόσμος θα διαβάζει τα άρθρα σας, μετά από ένα χρονικό διάστημα θα συνδέσει το όνομά σας ή το Brand της εταιρίας σας με το θέμα του blog σας.

Για παράδειγμα κάποιος που ενδιαφέρεται για αυτοκίνητα και διαβάζει σχετικά άρθρα σε κάποιο blog όταν θα χρειαστεί κάτι για το αυτοκίνητό του, η πρώτη του σκέψη θα είναι το blog στο οποίο ενημερώνεται. Θα εμπιστεύεται με κλειστά μάτια τόσο τις γνώσεις όσο και τις δυνατότητές του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τα άρθρα που τόσο καιρό του παρείχαν τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειαζόταν.

Μ’ αυτό τον τρόπο οι bloggers μετατρέπονται σε επιτυχημένους επαγγελματίες και οι εταιρίες αποκτούν όλο και περισσότερους πελάτες.

Γνωρίζετε πολύ κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα & δημιουργούνται συνεργασίες

Αναμφισβήτητα, η δημιουργία ενός blog, θα σας εκθέσει σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων. Για κάθε θέμα, υπάρχει έστω και μια ενεργή κοινότητα ατόμων για να σας ακολουθήσει.

Για παράδειγμα, αν το θέμα σας είναι τα κατοικίδια ζώα, τότε πολλές ομάδες με φιλόζωους ή εκπαιδευτές σκύλων θα νιώσουν την ανάγκη να σας γνωρίσουν.

Το Blogging είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γνωρίσετε ανθρώπους με παρόμοια σκέψη, ενδιαφέροντα και επαγγελματικούς προσανατολισμούς.

Θα είναι πιο εύκολο να κάνετε τόσο φίλους όσο και συνεργάτες αφού έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Από την άλλη, υπάρχουν πολλές ομάδες με bloggers (κυρίως στο εξωτερικό), οι οποίες πραγματοποιούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και ομιλίες. Αυτές οι ομάδες είναι πολύ χρήσιμες ειδικά για τους νέους bloggers, καθώς οι συμβουλές, οι καθοδηγήσεις τους ακόμα και η γνώμη τους μπορούν να φανούν σωτήριες.

Όποιο κι αν είναι το θέμα σας, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξουν ομάδες που θα σας υποστηρίξουν, αρκεί να τις βρείτε ή να σας βρουν!

Επίσης, μέσω του blogging δημιουργούνται πολλές συνεργασίες. Ο κάτοχος ενός blog μπορεί να επηρεάσει πολύ κόσμο και οι επιχειρηματίες αυτό το γνωρίζουν. Ποιος επιχειρηματίας δε θα ήθελε να διαφημιστεί σ’ ένα blog με θέμα σχετικό με τις υπηρεσίες που παρέχει και ένα κοινό ενεργό;

Υπηρεσίες iServices που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Δημιουργία Ιστοσελίδας
Συγγραφή Κειμένων - Δημιουργία Περιεχομένου
Τεχνική Υποστήριξη Ιστοσελίδων & Eshop

Κερδίζετε χρήματα

Έχοντας αναφερθεί στις συνεργασίες ήρθε η ώρα να περάσουμε στον 5ο λόγο που κάποιος αξίζει να ξεκινήσει ένα blog κι αυτός είναι το εισόδημα.

Ναι, σίγουρα ένα επιτυχημένο blog μπορεί να αποφέρει πολλά χρήματα.

Οι bloggers δημιουργούν έσοδα από τα ιστολόγιά τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Συνήθως συνδυάζονται:

  • οι διαφημίσεις,
  • τα affiliate links (ένας σύνδεσμος που παραπέμπει σε κάποιο προϊόν το οποίο αν ο αναγνώστης το αγοράσει, τότε ο blogger θα πάρει μια προμήθεια),
  • και οι αναρτήσεις με χορηγίες προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι μπλόγκερ που εργάζονται συστηματικά και επικεντρώνονται στη δημιουργία εσόδων από τα ιστολόγιά τους συχνά κερδίζουν περισσότερα χρήματα από το blogging από όσα θα μπορούσαν ποτέ να ελπίζουν ότι θα κερδίσουν σε παραδοσιακές δουλειές.

Κερδίζετε γνώσεις και εμπειρία

Οι περισσότεροι ξεκινούν ένα blog σαν χόμπι, συνδυάζοντάς το με την κανονική τους δουλειά. Αυτό που δεν γνωρίζουν την ώρα που ξεκινούν αυτή τη «δοκιμασία» είναι ότι θα αναγκαστούν να μάθουν πολλά.

Μπορεί να τους φαίνεται “βουνό” η διαδικασία του να γράψουν το περιεχόμενό τους τον πρώτο καιρό, αγνοώντας πόσο πολλές δεξιότητες θα αποκτήσουν και το πόσο σημαντικές μπορεί να τους φανούν στη συνέχεια.

Με το blogging θα αποκτήσετε πολλές γνώσεις και νέες ικανότητες. Εδώ είναι μερικές από τις πιο συχνές:

  1. Εξοικείωση με κάποια πλατφόρμα πχ WordPress. (Διαβάστε τι είναι το WordPress)
  2. Εμπειρία στο copywriting για διαφορετικά κοινά (Μάθετε τι είναι το Copywriting)
  3. Εξοικείωση με την γρήγορη δακτυλογράφηση σε desktop ή λάπτοπ
  4. Εξέλιξη στις βέλτιστες πρακτικές SEO (Βρείτε τον Οδηγό SEO για το 2023)
  5. Εξάσκηση στην επεξεργασία εικόνων
  6. Εμπειρία στο email marketing (Μάθετε πως να κάνετε σωστά email marketing)
  7. Απόκτηση εμπειρίας στο Social Media Marketing και πολλά ακόμη.

Όμως δεν θα μάθετε μόνο μέσω της διαχείρισης και της κατασκευής του blog σας. Το περιεχόμενο για το οποίο γράφετε βελτιώνει εξίσου τις δυνατότητές σας.

Για παράδειγμα, αφού περάσει κάποιος καιρός, θα σας είναι πολύ πιο εύκολο να εκφραστείτε μέσω του γραπτού λόγου, θα γνωρίζετε ποιο ύφος γραφής και ποιες «ατάκες» έχουν την καλύτερη απήχηση στο κοινό σας και φυσικά θα αποκτήσετε εξειδικευμένες γνώσεις κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του περιεχομένου σας.

Ακόμα κι αν είστε leader της αγοράς σε έναν κλάδο, αν μπείτε στη διαδικασία να συγγράφετε κείμενα σχετικά με τη δουλειά σας οι νέες γνώσεις που θα αποκτήσετε κατά τη διάρκεια της έρευνας είναι δεδομένο πως θα σας εξελίξουν ακόμα περισσότερο.

Στην iservices μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε ώστε να φτιάξετε ένα πετυχημένο blog που θα φέρνει επισκεψιμότητα και έσοδα στην επιχείρηση σας.

Γνωρίζουμε άριστα το κομμάτι της κατασκευής του blog, όσο και στην έρευνα που χρειάζεται να γίνει για την απήχηση που μπορεί να έχει, στην προώθησή του, στις εργασίες SEO, στην συγγραφή περιεχομένου και σε κάθε τομέα που θα συμβάλει στην ανοδική πορεία του.

Τι πρέπει να γνωρίζει ένας blogger πριν ξεκινήσει – Οι Δυσκολίες

Όπως αναφέραμε στην αρχή υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που πρέπει να γνωρίζετε ότι θα αντιμετωπίσετε πριν ξεκινήσετε το blog σας, ώστε να αποφασίσετε συνειδητά αν είστε σε θέση και αν θέλετε να αφιερώσετε το χρόνο για να τις ξεπεράσετε.

Οι παρακάτω δυσκολίες αφορούν κυρίως τα άτομα που θέλουν να ξεκινήσουν το blogging ως βασική εργασία κι όχι στους επαγγελματίες που θέλουν να προσθέσουν ένα blog στην Digital Marketing στρατηγική τους, κάτι που δεν έχει κανένα ρίσκο αποτυχίας.

1. Είναι μια δύσκολη δουλειά

Μπορεί οι επιτυχημένοι bloggers να το κάνουν να φαίνεται εύκολο, αλλά σας εγγυόμαστε πως δεν είναι.

Πίσω από τα υπέροχα γραφικά και την εντυπωσιακή γραφή, και τα κείμενα που εμπνέουν κρύβεται άγχος και πάρα πολλές εργατοώρες.

Για να πετύχει το blog, θα χρειαστεί συχνά να εργάζεστε περισσότερες ώρες από το 8ωρο μιας τυπικής καθημερινής δουλειάς, ενώ συχνά θα χρειαστεί να εργάζεστε μέχρι αργά τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα.

Απαιτείται αφοσίωση, υπομονή και συμβιβασμοί.

2. Δε θα βγάλετε γρήγορα πολλά λεφτά

Παρά το γεγονός ότι πολλοί bloggers εκθειάζουν τις αρετές του blogging όσον αφορά τα εισοδήματα που προσφέρει, η πραγματικότητα είναι ότι τα κέρδη δεν έρχονται γρήγορα.

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, χρειάζεται χρόνος, προγραμματισμός και συνέπεια για να αρχίσετε να κερδίζετε πολλά χρήματα από το blog σας.

Επίσης, δεν μπορεί κανείς να σας πει με σιγουριά το πόσα χρήματα θα βγάζετε από το blog σας ενώ συνήθως τα μηνιαία κέρδη δεν είναι σταθερά. Μόνο στις περιπτώσεις που θα έχετε σταθερές μηνιαίες συνεργασίες για διαφημίσεις και το κοινό σας παραμένει αμετάβλητο μπορείτε να έχετε μια εικόνα για τα κέρδη του επόμενου μήνα.

3. Το blogging είναι μια μοναχική – ατομική επιδίωξη

Εάν έχετε επιλέξει το blogging ως τον βασικό τρόπο για να εισέλθετε στην αγορά εργασίας δουλεύοντας από το σπίτι, προετοιμαστείτε για πολλές μοναχικές στιγμές.

Μαρτυρίες επιτυχημένων bloggers λένε πως πέρασαν αμέτρητες ώρες χωρίς να πουν λέξη σε κανέναν, ότι η επίδραση της μοναξιάς είναι έντονη στην καθημερινότητά τους και ότι συχνά τους λείπει η ανθρώπινη σύνδεση που είχαν στην καθημερινή τους δουλειά.

Έχοντας κατά νου όλα όσα αναφέραμε εάν ακόμα το πάθος σας για συγγραφή και δημιουργία – δημοσίευση περιεχομένου είναι υψηλότερα από τις δυσκολίες αυτού του επαγγέλματος, το 2023 είναι η τέλεια χρονιά για να το ξεκινήσετε!

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την δημιουργία ενός επιτυχημένου blog ή μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αύξηση online πωλήσεων και traffic;
Αύξηση online πωλήσεων και traffic;

Μπορείτε να αυξήσετε τις online πωλήσεις και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας άμεσα!

 Θέλετε να μάθετε πως?

Δείτε περισσότερα άρθρα μας
[custom_acf_data_career]

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας