Skip to content
Διαφήμιση στο Ίντερνετ
Πίνακας περιεχομένων

Διαφήμιση στο Ίντερνετ – Οι 7 καλύτεροι Τρόποι

Η διαφήμιση στο ίντερνετ μέσα σε μια δεκαετία έχει γίνει απαραίτητη για κάθε επιχείρηση και φυσικό πρόσωπο που θέλει να προωθήσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του.

Σύμφωνα με έρευνα του saleforce το 87% των καταναλωτών πλέον, ξεκινάει το “αγοραστικό του ταξίδι” online.

Λαμβάνοντας υπόψιν το παραπάνω ποσοστό αλλά και το γεγονός ότι εκατομμύρια επιχειρήσεις ανταγωνίζονται κάθε μέρα για την προσοχή των καταναλωτών στο διαδίκτυο, καταλαβαίνει κανείς γιατί είναι απολύτως απαραίτητη η διαφήμιση στο ίντερνετ ώστε μια επιχείρηση να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό και να έχει έσοδα.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τους 7 καλύτερους τρόπους για διαφημιστεί μια επιχείρηση στο διαδίκτυο.

Προώθηση SEO (Search Engine Optimization)

Εάν διαβάζετε το blog μας θα έχετε καταλάβει σίγουρα πόσο σημαντικό θεωρούμε το SEO για την προώθηση κάθε ιστοσελίδας.

Το SEO περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που γίνονται σε ένα site ώστε να αποδίδει και να ανέβει “ψηλά” στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (όπως Google και Bing).

Με την σταθερά υψηλή επισκεψιμότητα από τις μηχανές αναζήτησης κάθε επιχείρηση μπορεί να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό, να αποκτήσουν ζήτηση οι υπηρεσίες και τα προϊόντα της και να αυξήσει τις πωλήσεις της, χωρίς να χρειάζεται να ξοδεύει οπωσδήποτε χρήματα κάθε μήνα σε διαφημίσεις.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του SEO είναι ότι δεν βρίσκεις εσύ τους υποψήφιους πελάτες σου, αλλά σε βρίσκουν εκείνοι ψάχνοντας ενεργά για υπηρεσίες ή προϊόντα σαν τα δικά σας. Για αυτό εμείς το θεωρούμε το SEO έναν από τους καλύτερους τρόπους διαφήμισης στο ίντερνετ και το προτείνουμε σχεδόν σε όλους τους πελάτες μας .

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το SEO διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:
Οδηγός SEO για αρχάριους (2023)
Γιατί δεν εμφανίζεται το Site μου στην πρώτη σελίδα Google; Οι 6 πιο σημαντικοί λόγοι
Τα 8 σοβαρότερα λάθη SEO που καταστρέφουν τη digital marketing στρατηγική σας
Πως να φαίνεται το site σας ψηλά στο Google Maps

Εάν θέλετε να μάθετε τι χρειάζεται ώστε η δική σας ιστοσελίδα να βγαίνει στα πρώτα αποτελέσματα της Google, επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν συμβουλευτική υπηρεσία.

Email Marketing

Το email marketing είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους διαφήμισης στο ίντερνετ, αλλά παραμένει μια από τις πλέον οικονομικές και αποδοτικές (εάν γίνει σωστά).

Χάρη στο email marketing μπορείτε να στέλνετε email και newsletter σε υποψήφιους πελάτες και κυρίως σε υπάρχοντες πελάτες, ενημερώνοντας τους για νέα προϊόντα και υπηρεσίες, προσφορές, εκπτώσεις ή απλά προσφέροντας τους χρήσιμες πληροφορίες σχετικές με τον κλάδο που δραστηριοποιείστε.

Με αυτόν τον τρόπο διατηρείτε μια άμεση επικοινωνία με κοινό που είτε σας έχει ήδη εμπιστευτεί είτε ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες σας. Του υπενθυμίζεται το brand name σας και τις υπηρεσίες σας και χτίζετε εμπιστοσύνη προσφέροντας του ενημέρωση και εκπαίδευση πάνω σε θέματα που είστε ειδικοί.

Με αυτόν τον τρόπο όταν θα έρθει η στιγμή που θα είναι έτοιμος να αγοράσει, θα σκεφτεί κατευθείαν το δικό σας brand καθώς είναι σίγουρος για τις γνώσεις σας και τον επαγγελματισμό σας.

Ακόμη, το email marketing είναι εξαιρετικός τρόπος διαφήμισης, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιείται διαφορετικό ύφος σε κάθε email αναλόγως τον παραλήπτη και μπορείτε να χωρίζετε το κοινό σας σε διαφορετικές λίστες με βάση τα χαρακτηριστικά της κάθε ομάδας (π.χ. Ήδη Πελάτες, Ενδιαφέρον για ιστοσελίδα, ενδιαφέρον για mobile εφαρμογή κλπ).

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Email Marketing διαβάστε το παρακάτω άρθρο:
Πως Κάνω Email Marketing Σωστά

Υπηρεσίες iServices που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Διαφήμιση Google Ads Θεσσαλονίκη
Διαχείριση Social Media & Διαφήμιση στα Social Media
Προώθηση SEO Ιστοσελίδας

Προώθηση με Google Ads

Η προώθηση ιστοσελίδας με Google Ads ανήκει σε ένα είδος διαφημίσεων που ονομάζεται PPC (Pay per Click). Δηλαδή πληρώνεις για την διαφήμιση κάθε φορά που κάποιος κάνει κλικ πάνω της και μεταφέρεται στην ιστοσελίδα σου.

Η προώθηση με Google Ads μοιάζει αρκετά με το SEO, αλλά αντί να κάνεις όλες αυτές τις βελτιστοποιήσεις που χρειάζεται η ιστοσελίδα για να βγαίνει ψηλά στις μηχανές αναζήτησης, αγοράζεις το “χώρο” στα αποτελέσματα της Google, πληρώνοντας ένα μηνιαίο ποσό.

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι αν πληρώσεις ένα x ποσό στην Google θα αρχίσεις να πουλάς αμέσως και να αυξάνεις τους πελάτες σου. Τα Google Ads έχουν μεγάλο ανταγωνισμό, όπως και τα οργανικά αποτελέσματα, και για να αποδώσει η διαφήμιση σου χρειάζεται συνεχή έρευνα, γνώσεις πάνω στην πλατφόρμα (Google Ads), στρατηγική και υπομονή. Και βέβαια, όσο μεγαλύτερος είναι ο ανταγωνισμός τόσο περισσότερο πληρώνεις κάθε κλικ.

Παρόλα αυτά το Google Ads παραμένει ένας από τους καλύτερους τρόπους διαφήμισης στο ίντερνετ μέχρι και σήμερα. Για βέλτιστα αποτελέσματα, μια επιχείρηση πρέπει να το αξιοποιεί συνδυαστικά με το SEO, για να αυξήσει τόσο το brand awareness, όσο και τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα της για όλες τις λέξεις και φράσεις κλειδιά που την ενδιαφέρουν.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Google Ads διαβάστε το παρακάτω άρθρο:
Διαφήμιση Google: Απόδοση και Τιμές

Εάν ενδιαφέρεστε για προώθηση με Google Ads επικοινωνήστε μαζί μας.

Content Marketing

Το content marketing αποτελεί την στρατηγική δημιουργία και δημοσίευση περιεχομένου στο διαδίκτυο (άρθρα, βίντεο, podcast) ώστε να προσεγγίσετε ένα συγκεκριμένο κοινό που σας ενδιαφέρει.

Βασικός στόχος του content marketing είναι να προσφέρεται στο κοινό σας αξία μέσα από το περιεχόμενο σας και όχι να τους πουλήσετε κάτι. Προσφέροντας αξία για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, το κοινό σας αυξάνεται και αποκτάται κύρος ως expert του κλάδου. Τα άτομα που αποτελούν το κοινό σας, σας εμπιστεύονται και έρχονται μόνοι τους σε εσά ς(στην ιστοσελίδα ή στο e-shop σας) καθώς είναι βέβαιοι για τις γνώσεις σας. Έχοντας λάβει τόση αξία από το περιεχόμενο σας νιώθουν σχεδόν υποχρεωμένοι να σας ανταποδώσουν και αυτοί αφού έχει εδραιωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης.

Το content marketing αποτελεί μια εξαιρετική μέθοδο προώθησης στο ίντερνετ με μακροχρόνια οφέλη. Πρέπει είστε προετοιμασμένοι να αφιερώσετε αρκετό χρόνο και θέλει υπομονή καθώς μπορεί να χρειαστούν μήνες, ακόμη και χρόνια μέχρι να αποδώσει η στρατηγική σας. Όταν όμως αποδώσει μπορεί να ξεπεράσει σε αποτελεσματικότητα όλα τα άλλα είδη διαφήμισης, καθώς θα έχετε μεγάλο κοινό που θα εμπιστεύεται και θα εκτιμάει το brand σας.

Για να μάθετε περισσότερα για το Content Marketing διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:
Το content marketing πολλαπλασιάζει την αξία της ιστοσελίδας σας
Tι είναι το content marketing και πως θα το αξιοποιήσετε

Μπορούμε να δημιουργήσουμε στοχευμένο περιεχόμενο για την δική σας ιστοσελίδα. Κείμενα, άρθρα και video από επαγγελματίες κειμενογράφους και digital designers. Αν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε μαζί μας.

Social Media Marketing

Όλες οι εταιρίες πλέον χρησιμοποιούν τα social media για να κάνουν γνωστό το όνομα τους, να βελτιώσουν το branding τους και να δημιουργήσουν σχέσεις με τους πελάτες και leads.

Tα social media αποτελούν πολύ σημαντικό εργαλείο digital marketing για κάθε επιχείρηση, καθώς το κοινό τα χρησιμοποιεί για να μοιραστεί τις σκέψεις του, τα συναισθήματα του και να επικοινωνήσει με άλλους χρήστες και εταιρίες.

Όμως δεν είναι όλες οι πλατφόρμες εξίσου σημαντικές για κάθε επιχείρηση. Άλλες επιχειρήσεις πρέπει να δώσουν έμφαση στο Facebook, ενώ άλλες στο Instagram και το Tik Tok. Σκεφτείτε ποια πλατφόρμα χρησιμοποιεί κυρίως το κοινό που αποτελεί τους πελάτες που σας ενδιαφέρουν και τι περιεχόμενο ενδιαφέρει εκείνους.

Πρέπει να ξεκινήσετε δημιουργώντας μια μακροχρόνια στρατηγική και να γνωρίζετε τι περιεχόμενο είναι ιδανικό για κάθε πλατφόρμα αλλά και για το κοινό που θέλετε να προσεγγίσετε.

Στα social media όπως και στη Google μπορεί κάποιος να ανεβάσει οργανικά post ή να διαμορφώσει και να διαχειριστεί πληρωμένες διαφημίσεις. Και τα δύο είναι χρήσιμα ανάλογα το τι θέλετε να πετύχετε.

Για να μάθετε περισσότερα για την προώθηση στα Social Media διαβάστε τα παρακάτω άρθρα:
Διαφήμιση Facebook: Τα 8 Σημαντικότερα Metrics για κάθε brand
Στρατηγική Video Marketing & τα είδη βίντεο που απογειώνουν την αναγνωρισιμότητα

Affiliate Marketing

Το affiliate marketing είναι η διαδικασία πληρωμής τρίτων, όπως bloggers, εκδότες, influencers, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ιστότοπων, για την προώθηση των προϊόντων σας.

Συνήθως πληρώνετε μια εταιρία που συνεργάζεται με πολλές ιστοσελίδες, influencers και blogs ώστε να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας μέσω του δικτύου τους.

Με το affiliate marketing, μια εταιρία προωθεί το προϊόν σας στο κοινό τη,ς συνήθως μέσω ενός link σε έναν ιστότοπο, με email ή με post στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν κάποιος κάνει κλικ και ολοκληρώσει μια αγορά στο site σας, η εταιρεία που τον έχει “στείλει” κερδίζει ένα ποσοστό από την πώληση με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει εξαρχής. Λειτουργεί δηλαδή όπως ένας πωλητή σας που αμείβεται με ποσοστά επί των πωλήσεων.

Επειδή οι affiliate εταιρείες που φιλοξενούν τα banner σας, προσπαθούν και προσελκύουν το δικό τους κοινό, είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Επιπλέον, μπορείτε να αποφύγετε το σχετικό κόστος μάρκετινγκ της πώλησης. (Θα έχετε, ωστόσο, το κόστος μετά την πώληση της πληρωμής της affiliate εταιρείας).

Ωστόσο, το affiliate marketing δεν είναι χωρίς κινδύνους. Ορισμένοι εταιρείες μπορεί να βάλουν link για την ιστοσελίδα σας σε ιστότοπους με ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Αυτό προφανώς μπορεί να βλάψει τη φήμη σας. Επίσης, το affiliate marketing δεν είναι εξίσου αποδοτικό για όλους τους κλάδους και επιχειρήσεις.

Referral Marketing

Το referral marketing είναι ένα είδος διαφήμισης με μεγάλη αξία. Είναι το αντίστοιχο του “από στόμα σε στόμα” αλλά στο ίντερνετ. Οι άνθρωποι ακούν τους φίλους, την οικογένειά τους και τους διαδικτυακούς συνομηλίκους τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών λέει ότι οι διαδικτυακές κριτικές επηρεάζουν τις αποφάσεις αγοράς τους. Κατά μέσο όρο, το referral marketing δημιουργεί 3 με 5 φορές υψηλότερα ποσοστά μετατροπών από άλλα κανάλια. Οι καταναλωτές είναι 71% πιο πιθανό να κάνουν μια αγορά όταν βλέπουν για πρώτη φορά μια σύσταση μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το referral marketing συνήθως έρχεται με τη μορφή διαδικτυακών κριτικών, σχολίων σε καταχωρίσεις προϊόντων και συζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διαφημιστείτε με referral marketing είναι να ζητήσετε reviews, σχόλια και ratings για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας! Φροντίστε όμως να είναι αληθινά και μη εμπιστεύεστε “μαϊμού” reviews που μπορεί να σας υπόσχονται κάποιοι.
Συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να διαφημιστείτε στο ίντερνετ. Το σημαντικότερο είναι να επιλέξετε αυτούς που ταιριάζουν περισσότερο με το είδος της επιχείρησης σας, το budget σας και τον χρόνο που έχετε να διαθέσετε.

Η iServices μπορεί να αναλάβει τον σχεδιασμό της στρατηγικής σας στο διαδίκτυο, να σας προτείνει τα κατάλληλα κανάλια μάρκετινγκ και να σας υποστηρίξει με τρόπους που θα απογειώσουν τις πωλήσεις σας.

Αύξηση online πωλήσεων και traffic;
Αύξηση online πωλήσεων και traffic;

Μπορείτε να αυξήσετε τις online πωλήσεις και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας άμεσα!

 Θέλετε να μάθετε πως?

Δείτε περισσότερα άρθρα μας
[custom_acf_data_career]

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας