Skip to content
Κατασκευή Mobile App
Πίνακας περιεχομένων

Κατασκευή Mobile App – Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις

Η κατασκευή mobile app αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Και είναι απολύτως λογικό καθώς οι εφαρμογές κινητών συσκευών έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Από την παραγγελία φαγητού μέχρι τον έλεγχο της υγείας μας, οι εφαρμογές κινητών μας παρέχουν πληθώρα υπηρεσιών και δυνατοτήτων με το πάτημα ενός κουμπιού. 

 

Ως εταιρία που κατασκευάζει mobile app διαφορετικών λειτουργιών και δυνατοτήτων, γνωρίζουμε ποια είναι  εκείνα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ανεξάρτητα με τις δυνατότητες του mobile app ή τον κλάδο στον οποίο απευθύνεται, ώστε να αποκτήσεις μια άρτια εφαρμογή που έχει καλές πιθανότητες να “πετύχει”. Σε αυτό το άρθρο, θα σου δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις το έργο σου.

 

Έρευνα Αγοράς και Ανάπτυξη Ιδέας για Mobile App

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να έχεις μια ιδέα για το τι είδους εφαρμογή θέλεις να δημιουργήσεις. Μπορεί να πρόκειται για μια εφαρμογή παιχνιδιού, μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, μια εφαρμογή αγορών, μια εφαρμογή υγείας, κλπ. Είναι σημαντικό να διερευνήσεις την αγορά και να δεις τι έχει ήδη δημιουργηθεί, ώστε να μπορέσεις να βρεις κάτι που θα ξεχωρίζει από τους ανταγωνισμό και θα λύνει κάποιο πρόβλημα που δεν λύνουν τα mobile app που ήδη υπάρχουν. 

 

Είναι σημαντικό η έρευνα που θα κάνεις να είναι ενδελεχής και αναλυτική, καθώς αυτό θα σε βοηθήσει να τελειοποιήσεις την ιδέα του application και στη συνέχεια θα βοηθήσει τους designers και τους developers να σχεδιάσουν αυτό που θέλεις με μεγαλύτερη ακρίβεια. 

Στην iServices μπορούμε να αναλάβουμε την έρευνα αγοράς, ανταγωνισμού και τον σχεδιασμό στρατηγικής και business plan για εσένα! Μάθε περισσότερα για την υπηρεσία ebusiness ή επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για να συζητήσουμε την ιδέα σου. 

 

Σχεδιασμός και Κατασκευή Mobile App

Αφού έχεις την ιδέα σου, πρέπει να την μετατρέψεις σε μια λειτουργική εφαρμογή. Για αυτό, χρειάζεσαι έναν σχεδιαστή και έναν προγραμματιστή που να συνεργάζονται μαζί σου για να αναπτύξετε την εφαρμογή. Στην iServices διαθέτουμε εξειδικευμένη ομάδα UX/UI design και application developers που αναλαμβάνουν την κατασκευή της mobile εφαρμογής σου. 

 

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να κάνεις την έρευνα σου και να επιλέξεις μια εταιρία που σου εμπνέει σιγουριά, επαγγελματισμό και που είναι πρόθυμη να συζητήσει αναλυτικά μαζί σου του την ιδέα σου ώστε να κατανοήσει τις λειτουργίες, την αισθητική που θέλεις να έχει το app, αλλά και το χρόνο που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί κάτι τέτοιο. Κάθε εφαρμογή έχει διαφορετικές ανάγκες και μπορεί να διαφέρει παρασάγγας στο πόσο χρόνο θέλει για να κατασκευαστεί και άρα και στο κόστος κατασκευής. 

 

Απέφυγε εταιρείες development που δίνουν πλαφόν τιμές χωρίς να συζητήσουν διεξοδικά την ιδέα σου καθώς μπορείς να είσαι σχεδόν σίγουρος πως με τέτοια προσέγγιση το τελικό αποτέλεσμα θα σε απογοητεύσει.  

Υπηρεσίες iServices που μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Δημιουργία web εφαρμογών (Online Πλατφόρμα)
Διαφήμιση Google Ads Θεσσαλονίκη
Web Design Θεσσαλονίκη

Στο στάδιο του σχεδιασμού, ο designer θα δημιουργήσει μακέτες με τις “οθόνες” της εφαρμογής και θα διασφαλίσει ότι οι λειτουργίες είναι εύχρηστες και ελκυστικές για τους χρήστες. Ο πελάτης, δηλαδή εσύ θα πρέπει να εγκρίνεις τις μακέτες ώστε να είναι ξεκάθαρο το design που θα έχει το app πριν ξεκινήσει το κομμάτι του development. 

 

Στη συνέχεια ο προγραμματιστής θα αναπτύξει την εφαρμογή στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα της κινητής συσκευής, όπως το iOS ή το Android. Σε αυτό το στάδιο, είναι επίσης σημαντικό να είσαι σε στενή επαφή με την ομάδα ανάπτυξης, ώστε να διασφαλίσετε ότι η εφαρμογή έχει τις λειτουργίες που θέλεις και είναι ακριβώς όπως την έχεις φανταστεί.

 

Δοκιμή και Επικύρωση του Application

Μόλις η εφαρμογή σου είναι έτοιμη σχεδιαστικά αλλά και στο κομμάτι του development, πρέπει να την δοκιμάσετε για να βεβαιωθείς ότι λειτουργεί σωστά και δεν έχει κανένα τεχνικό ή λειτουργικό πρόβλημα. 

 

Σε αυτό το στάδιο δημιουργείται η beta έκδοση της εφαρμογής. Δηλαδή μια δοκιμαστική έκδοση που δεν είναι “ανοιχτή” στο ευρύ κοινό και έχει στόχο να βρεθούν όλα τα bugs και errors. Αυτό περιλαμβάνει τη δοκιμή της εφαρμογής σε διάφορες συσκευές και λειτουργικά συστήματα, ώστε να βεβαιωθείς ότι η εφαρμογή σου είναι συμβατή με όλα τα δυνατά σενάρια χρήσης. Επιπλέον, μπορείς να ζητήσεις από οικείους ή φίλους να δοκιμάσουν την εφαρμογή σου και να σου δώσουν feedback για την εμπειρία τους και για το αν υπάρχουν προβλήματα στη χρήση της.

Διαφήμιση και Προώθηση Mobile App

Όταν η εφαρμογή είναι έτοιμη και λειτουργεί σωστά, πρέπει να την προωθήσεις στο κοινό που στοχεύεις (target audience). Η στρατηγική της προώθησης ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να διερευνήσεις πολύ νωρίτερα ώστε να έχεις ένα έτοιμο πλάνο digital marketing όταν η κατασκευή του mobile app ολοκληρωθεί. 

 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφημιστικές καμπάνιες σε κοινωνικά μέσα και διαδικτυακές πλατφόρμες (Google Ads), για να φτάσεις σε ευρύτερο κοινό και να γνωστοποιήσεις το όνομα του app σου. Επίσης, μπορείς να στηριχτείς στην παροχή άριστης εξυπηρέτησης πελατών και τη δημιουργία κοινότητας για να προωθήσεις την εφαρμογή σου. Τέλος, μην ξεχνάς να καταχωρήσεις την εφαρμογή σου στα καταστήματα εφαρμογών, όπως το App Store της Apple και το Google Play της Google, για να είναι διαθέσιμη σε όλους. 

 

Στην iServices μπορούμε να σε βοηθήσουμε να προωθήσεις με επιτυχία το app σου. Είτε ενδιαφέρεσαι για Google Ads, καμπάνιες στα Social Media, δημιουργία στρατηγικής digital marketing, σχεδιασμό λογοτύπου και εταιρικής ταυτότητας, είμαστε εδώ για εσένα. 

 

Ασφάλεια και συντήρηση του App

Μια άλλη σημαντική πτυχή κατά την κατασκευή του mobile app είναι η ασφάλεια. Πρέπει να διασφαλίσεις ότι τα δεδομένα των χρηστών σου είναι προστατευμένα και ότι δεν μπορούν να πέσουν σε λάθος χέρια. Επιπλέον, πρέπει να επιλέξεις μια ασφαλή μέθοδο αυθεντικοποίησης των χρηστών, όπως η χρήση κωδικών πρόσβασης ή η διαδικασία δύο παραγόντων (2-step authentication).

 

Τέλος, η συντήρηση του mobile app σου είναι εξίσου σημαντική με τη δημιουργία του. Πρέπει να διασφαλίσεις ότι το app σου είναι πάντα ενημερωμένο και λειτουργεί σωστά σε όλες τις συσκευές. Επιπλέον, πρέπει να είσαι σε θέση να επιλύεις γρήγορα οποιοδήποτε πρόβλημα που προκύπτει. Για αυτό χρειάζεσαι μια εταιρία που μπορεί να σε στηρίξει στο κομμάτι της συντήρηση και στο technical support και να επιλύει με ταχύτητα τα τεχνικά προβλήματα που σίγουρα θα προκύπτουν. 

Συμπέρασμα

Ένα καλό mobile app πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση και να παρέχει στον χρήστη μια ομαλή και ευχάριστη εμπειρία. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να λάβεις υπόψη τον στόχο και τις λειτουργίες του app σου, να κάνεις έρευνα ανταγωνισμού και αγοράς και να σχεδιάσεις μια αναλυτική στρατηγική / business plan πριν ξεκινήσει η κατασκευή του. Πρέπει επίσης να δώσεις έμφαση στην προώθηση της εφαρμογής καθώς όσο καλό και να είναι το mobile app αν δεν το μάθει το κοινό που στοχεύεις δεν πρόκειται να γίνει ποτέ επιτυχημένο. 

 

Επιπλέον, θα πρέπει να λάβεις υπόψη και την ανάπτυξη του app για διάφορες συσκευές και λειτουργικά συστήματα. Αυτό σημαίνει ότι το app θα πρέπει να είναι συμβατό με διάφορες αναλύσεις οθονών και να λειτουργεί σωστά σε διαφορετικές πλατφόρμες όπως Android και iOS. Θα χρειαστείς έμπειρους συνεργάτες που μπορούν να αναλάβουν το κομμάτι του ux/ui design, του development και να σε καλύψουν στην τεχνική υποστήριξη που θα χρειαστείς αφού η εφαρμογή έχει ολοκληρωθεί και έχει βγει live. 

Αύξηση online πωλήσεων και traffic;
Αύξηση online πωλήσεων και traffic;

Μπορείτε να αυξήσετε τις online πωλήσεις και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας άμεσα!

 Θέλετε να μάθετε πως?

Δείτε περισσότερα άρθρα μας
[custom_acf_data_career]

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας