Skip to content
digital marketing για ξενοδοχεία
Πίνακας περιεχομένων

Digital Marketing για Ξενοδοχεία: Στρατηγικές και εργαλεία για περισσότερες κρατήσεις

Τι περιλαμβάνει το digital marketing για ξενοδοχεία;

Τόσο η τουριστική βιομηχανία όσο και η συμπεριφορά των καταναλωτών έχει αλλάξει εντελώς τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης και ο τρόπος που εμπορευόμαστε πλέον, τα τουριστικά προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Πρωταρχικό ρόλο σε αυτή την αλλαγή διαδραματίζει το τουριστικό digital marketing.

Το τουριστικό digital marketing στηρίζεται σε μια στρατηγική και αποτελείται από συνδυασμό στοχευμένων τεχνικών μάρκετινγκ, για τη σωστή προώθηση τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τους προορισμούς, τα καταλύματα και τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες κάθε είδους.

Σήμερα, καταλυτικό και κυρίαρχο ρόλο στο τουριστικό μάρκετινγκ διαδραματίζει το ψηφιακό marketing (ή digital marketing) καθώς οι δυνητικοί τουρίστες – πελάτες αναζητούν τις αντίστοιχες υπηρεσίες πολύ καιρό πριν την πραγματοποίηση ταξιδιού κυρίως μέσω του διαδικτύου, του google, των social media και των διαφόρων OTA (Online Travel Agencies), τις διάφορες πλατφόρμες δηλαδή αναζήτησης και κράτησης καταλύματος.

   

Γιατί είναι απαραίτητο να έχει μια τουριστική επιχείρηση διαδικτυακή παρουσία; 

H Eλλάδα καταλαμβάνει υψηλή θέση στις προτιμήσεις των τουριστών σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως έδειξε η έρευνα που διεξήγαγε η Tourix Analytics. Η συγκεκριμένη έρευνα αξιοποίησε δεδομένα της Google για να εξάγει συμπεράσματα σχετικά με τη διαδικτυακή ζήτηση για τους ελληνικούς προορισμούς. Επικεντρώθηκε δηλαδή στη τουριστική ζήτηση και στις προτιμήσεις των τουριστών όπως αυτές αποτυπώνονται από τη διαδικτυακή τους αναζήτηση ειδικά για το θέμα της διαμονής κατά την έλευση τους στη χώρα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο των ταξιδιωτών που αναζητούν τη διαμονή τους στη Ελλάδα, έχει σημασία να τονιστεί και να εξηγηθεί η σπουδαιότητα της δυναμικής και εντυπωσιακής παρουσίας μιας τουριστικής επιχείρησης στο web περιβάλλον.

Ας μη ξεχνάμε ότι τo travel journey του ταξιδιώτη περιλαμβάνει τη χρήση του internet πριν, μετά αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

Τα στάδια του ταξιδιού και πως εμπλέκονται με το τουριστικό μάρκετινγκ

Πρώτο έρχεται το στάδιο του προγραμματισμού – οργάνωσης του ταξιδιού που περιλαμβάνει:

Tην εύρεση διαμονής και δραστηριοτήτων. Αυτό γίνεται με έρευνα στο Google (μηχανή αναζήτησης) αλλά και σε πλατφόρμες όπως Booking, Expedia, Airbnb, Trustpilot, Culture Trip και δεκάδες άλλες.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπογραμμιστεί η σημασία της ύπαρξης ιστοσελίδας, πλήρως προσαρμοσμένης σε κινητά και tablet και αυτό διότι οι τουρίστες κάνουν χρήση του smartphone τους πολύ περισσότερο από ότι του επιτραπέζιου υπολογιστή ή laptop.

Τα ξενοδοχεία οφείλουν να διαθέτουν μία διαδραστική ιστοσελίδα με προσαρμοσμένο σύστημα κρατήσεων για άμεση εξυπηρέτηση των πελατών τους, ώστε να μην “χάνεται” ο πελάτης κατά τη διάρκεια αναζήτησης και προσπάθειας πραγματοποίησης κράτησης στο ξενοδοχείο ή στο συγκρότημα καταλυμάτων.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρίας GlobalData, το 39% των ταξιδιωτών προτιμούν να κάνουν απευθείας κράτηση διακοπών μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου, έναντι 17% που προτιμούν να κάνουν booking μέσω online πλατφόρμας κράτησης με σύγκριση τιμών και υπηρεσιών.

Η στροφή αυτή στις απευθείας κρατήσεις βοηθά και τις δύο πλευρές, δηλαδή και τους επιχειρηματίες φιλοξενίας και τους ίδιους τους τουρίστες, ειδικά εν μέσω πανδημίας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι απευθείας κρατήσεις προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία ακυρώσεων και αμεσότερη επιστροφή χρημάτων αλλά συχνά και χαμηλότερες τιμές, αφού και οι δύο πλευρές αποφεύγουν το commission που παίρνουν όλοι οι ΟΤΑ.

Δεύτερο έρχεται το στάδιο του ταξιδιού

Ο τουρίστας βρίσκεται ήδη στο ξενοδοχείο ή σε κάποιο apartment και απολαμβάνει τις διακοπές του.

Εκεί είναι πολύ πιθανό να κάνει σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο με το smartphone του για να βρει πληροφορίες, για επιπλέον παρεχόμενες υπηρεσίες και δραστηριότητες, κοντά στην περιοχή που παραθερίζει. Θα αναζητήσει μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εστιατόρια, παραλίες, προορισμούς θρησκευτικού ενδιαφέροντος, extreme sport κ.α.

Η επίτευξη σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα σε μια επιχείρηση φιλοξενίας και σε έναν τουρίστα είναι πολύ σημαντική. Η ύπαρξη mobile εφαρμογής του ξενοδοχείου ή του καταλύματος που μπορεί αφενός να του παρέχει αυτές τις πληροφορίες με τρόπο διαδραστικό, δημιουργεί ακόμη πιο στενή την επαφή με τον πελάτη και ενισχύει την εμπιστοσύνη και την ικανοποίησή του για το επίπεδο των υπηρεσιών φιλοξενίας. Μέσα από την ίδια εφαρμογή θα μπορούσε, να στείλει online τα δικαιολογητικά που είναι αναγκαία για check in, να ενημερωθεί για το πρωϊνό ή να ζητήσει καθαρισμό του δωματίου του εύκολα και γρήγορα, να ζητήσει την ενοικίαση αυτοκινήτου ή σκάφους κλπ.

Ακόμη η εφαρμογή στο κινητό του συντηρεί τη σχέση με την τουριστική επιχείρηση και μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του και αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό αφού το ποσοστό των επαναλαμβανόμενων πελατών έχει μεγάλη σημασία για τις επιχειρήσεις καταλυμάτων και τα ξενοδοχεία.

Τελευταίο έρχεται το στάδιο που το ταξίδι έχει ολοκληρωθεί και ο πελάτης κάνει την ανασκόπηση του για το πόσο επιτυχημένο ήταν ή όχι

Σε αυτό το στάδιο πλέον είναι συχνό φαινόμενο ο πελάτης να επικοινωνεί μέσω διαδικτύου για να αφήσει θετικό ή αρνητικό feedback στις τουριστικές επιχειρήσεις που επισκέφθηκε.

Reviews και κρητικές στο Google My Business, στο Trustpilot, στο Tripadvisor, σχόλια και φωτογραφίες στα social media αποτελούν το τελευταίο στάδιο του ταξιδιού, που είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την εικόνα και την φήμη κάθε τουριστική επιχείρησης. Είναι αλήθεια πως μια τουριστική επιχείρηση μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις κρατήσεις της εάν έχει πολύ καλές κριτικές και συνολικά βέλτιστη απόδοση στο τελευταίο αυτό στάδιο της σχέσης της με τους τουρίστες – πελάτες.

Σχεδόν όλοι οι χρήστες πλέον θα ρίξουν μια ματιά στα reviews και στα “αστέρια” πριν κάνουν μια κράτηση και θα κοιτάξουν φωτογραφίες στο instagram και στο facebook.

Συμπερασματικά, για την βέλτιστη εικόνα σας, την προβολή των πλεονεκτημάτων που διαθέτετε, τη διαχείριση και οργάνωση των κρατήσεων της τουριστικής επιχείρησής σας είναι απολύτως απαραίτητη η κατασκευή μιας σύγχρονης ιστοσελίδας (ή ο ανασχεδιασμός παλαιότερης) ώστε να γίνει η επιχείρηση ανταγωνιστική, να μπορούν να σας βρίσκουν εύκολα οι μελλοντικοί πελάτες σας και κυρίως να μετατρέπονται από επισκέπτες της ιστοσελίδας σε πελάτες.

H ιστοσελίδα είναι καλό να διαθέτει booking engine και channel manager (εάν θέλετε να έχετε λογαριασμούς σε πάνω από δύο ΟΤΑ) για να διασυνδέεται με τις πλατφόρμες που “ανεβάζετε” τα καταλύματα σας, να μπορείτε να τα διαχειριστείτε με ευκολία, αν εξοικονομείτε χρόνο και κυρίως να μην κινδυνεύετε από διπλοκρατήσεις.

Τέλος, είναι υψίστης σημασίας να έχει γίνει σωστή προώθηση SEO ιστοσελίδας για να βγαίνει η ιστοσελίδα ψηλά στη Google στις λέξεις και φράσεις στις οποίες οι τουρίστες αναζητούν καταλύματα ή υπηρεσίες, όπως αυτές που προσφέρετε, στη συγκεκριμένη περιοχή.

Φυσικά είναι αναγκαίο να έχει η επιχείρηση δυναμική παρουσία στα social media, να τα τροφοδοτεί και να τα υποστηρίζει σωστά και με συνέπεια.

Η iservices παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαδικτύου σε τουριστικές επιχειρήσεις. Kατασκευή ιστοσελίδων με booking engine και channel manager,  προώθηση SEO ιστοσελίδας, διαχείριση και προώθηση στα social media και διαφήμιση Google Ads, με εμπειρία 12 ετών και εκατοντάδες επιτυχημένα project.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το SEO; Διαβάστε τον οδηγό SEO για αρχάριους και συμβουλές για το πως να βγείτε ψηλά στο Google Maps.

Τι περιλαμβάνει μια στρατηγική τουριστικού μάρκετινγκ;

SWOT ANALYSIS

Το λεγόμενο S (Strength) W (Weaknesses) O (Opportunities) και T (Threats) είναι μια τεχνική μάρκετινγκ με την οποία μπορείτε να αποσαφηνίσετε τα δυνατά και αδύνατα σημεία της επιχείρησης σας. Αυτά αναφέρονται στις υπηρεσίες, το δυναμικό που απαρτίζει την επιχείρηση σας, καθώς  και τις αδυναμίες ή ευκαιρίες που μπορεί να έχει η τοποθεσία σας. Παραδείγματος χάρη, στις ευκαιρίες ή στα δυνατά σας σημεία συγκαταλέγεται αν βρίσκεται κοντά σε περιοχή διασκέδασης, καλά εστιατόρια, δίπλα σε παραλία ή με θέα τη θάλασσα ή κοντά σε αρχαιολογικό χώρο κ.τ.λ.

Οι ευκαιρίες και οι “απειλές” για την τουριστική σας επιχείρηση μπορεί να προέρχονται και από εξωγενείς παράγοντες όπως οι τάσεις στον τουρισμό, ο ανταγωνισμός σας, μια οικονομική ύφεση ή φυσικά – το πιο ζωντανό παράδειγμα, μια υγειονομική κρίση. Ως strength δηλαδή, μπορείτε να ορίσετε το τι σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα ή να σκεφτείτε τι αφήνει ικανοποιημένους τους πελάτες σας.

 

  Προσδιορίστε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ή πλεονεκτήματά σας

Ο προσδιορισμός του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της επιχείρησης σας έρχεται ως συνέπεια της ανάλυσης SWOT και της έρευνας ανταγωνισμού.

Με λίγα λόγια, τι είναι αυτό που θα πείσει έναν πελάτη να κάνει κράτηση στην δική σας επιχείρηση; Ουσιαστικά, είναι αυτό που ξεχωρίζει την ταξιδιωτική σας επιχείρηση με βάση τα επιθυμητά χαρακτηριστικά που προσφέρετε σαν εμπειρία.

Η προβολή του πλεονεκτήματος σας έναντι του ανταγωνισμού είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της στρατηγικής τουριστικού μάρκετινγκ.

Είναι το πρώτο που πρέπει να βλέπουν οι επισκέπτες όταν επισκέπτονται το website σας και κατά συνέπεια το πρώτο που αξιολογούν πριν αποφασίσουν να κάνουν κράτηση, να μετατραπούν δηλαδή από επισκέπτες του website σας σε πελάτες της επιχείρησής σας.

Για αυτό το λόγο το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα πρέπει να τοποθετηθεί στη αρχική σελίδα της ιστοσελίδας σας και μάλιστα στο κέντρο και να τονιστεί εμφατικά, με τρόπο που θα είναι πιο εύκολο να το δει ο χρήστης και να το αξιολογήσει.

 

Ορίστε buyer persona

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη των επιχειρήσεων τουρισμού είναι να προσπαθούν να προσεγγίσουν τους πάντες χωρίς στρατηγική στόχευση.

Απευθύνονται σε όλους χωρίς να προσδιορίζουν ποιο το “στοχευμένο κοινό” τους. Είναι πιο βιώσιμο και συμφέρον για την επιχείρηση σας να απευθύνεται στοχευμένα στο 20-40% των ατόμων που είναι πιο πιθανό να “αγοράσουν” από εσάς. Με τον ορισμό της στόχευσης του κοινού μπορείτε να είστε πιο αποτελεσματικοί επειδή κατανοείτε καλύτερα τη συγκεκριμένη μερίδα πελατών και προβάλετε τα στοιχεία αυτά που τους ωθούν να κάνουν κράτηση. Πώς θα το κάνετε αυτό;

Μια ξενοδοχειακή μονάδα, ή μια μικρομεσαία επιχείρηση φιλοξενίας μπορεί εύκολα να “μαζέψει” προσωπικά δεδομένα όπως φύλο, ηλικία, επάγγελμα, τόπο μόνιμης κατοικίας, οικογενειακή κατάσταση κι άλλα, τα οποία θα τα έχει αποκτήσει μέσω της ιστοσελίδας μετά από νόμιμη παραχώρηση του πελάτη/εν δυνάμει πελάτη στην επιχείρηση ώστε να εμπίπτει στη νομοθεσία του GDPR.

Για αυτό ακριβώς το λόγο είναι πολύ σημαντικό να έχετε προσαρμόσει την ιστοσελίδα ή το app σας στoν ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR.

Μετά την απόκτηση των νόμιμων στοιχείων τους μπορείτε να στείλετε προσωποποιημένα email με ευχές στις γιορτές καθώς και στα γενέθλια τους, με κάποια ειδική τιμή για τις υπηρεσίες σας.

Επιπλέον, μπορείτε να στείλετε πιο γενικά newsletter με προωθητικές ενέργειες της επιχείρησης και προσφορές ή πληροφορίες ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες του στοχευμένου κοινού. Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε banner για την ιστοσελίδα σας και για τα social media που να στοχεύουν στην προσέλκυση αυτού του κοινού.

Στην iservices κατασκευάζουμε σύγχρονες τουριστικές ιστοσελίδες παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα για σχεδιασμό και αποστολή newsletter που θα βοηθήσει να προσεγγίσετε το στοχευμένο κοινό σας. 

 

Δημιουργία ενός μείγματος τουριστικής στρατηγικής

Το μείγμα τουριστικού μάρκετινγκ είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που μπορείτε να ελέγξετε για να επηρεάσετε την απόφαση ενός επισκέπτη να κάνει κράτηση μαζί σας.

Τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτό;

  • Το προϊόν
  • Την τιμή
  • Την προώθηση
  • Τον σχεδιασμό
  • Τη διαδικασία
  • Και την τελική απόδειξη ικανοποίησης

Στο προϊόν περιλαμβάνονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που παρέχετε. Δώστε προσοχή στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με τα οποία θα περιγράψετε το προϊόν σας και τονίστε αυτά που το ξεχωρίζουν.

Όσον αφορά την τιμή ορίστε προσεκτικά πόσο θα χρεώνετε τις υπηρεσίες σας. Πρέπει να γνωρίζετε πόσο χρεώνει ο άμεσος ανταγωνισμός σας, τι στόχο έχετε, που κατευθύνεται η αγορά την δεδομένη περίοδο και την αγοραστική δύναμη του κοινού σας. Με λίγα λόγια απαιτείται έρευνα και στοχευμένο πλάνο για τον καθορισμό σωστής τιμής.

Στο κομμάτι της προώθησης, αποφασίστε μέσα από ποια ψηφιακά κανάλια θα προσεγγίσετε το κοινό σας, αφού αναρωτηθείτε πρώτα σε ποια ψηφιακά κανάλια (social media, google, άλλα site) βρίσκεται το κοινό σας, φροντίστε να φτάσουν στους αποδέκτες τα μηνύματά σας, ανοίξτε έναν δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους και ανταποκριθείτε άμεσα στις ερωτήσεις τους.

Τολμήστε να δοκιμάσετε νέες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τέλος, ανεβάστε το σωστό και κατάλληλο περιεχόμενο σε αυτές.

Σχεδιάστε ποια θα είναι η πολιτική για αντιμετώπιση κρίσεων ή απλών ενημερώσεων για ακυρώσεις και σχεδιάστε ποια θα είναι η ευέλικτη πολιτική ακυρώσεων που θα ακολουθήσετε. Υπάρχουν τακτικές που χρησιμοποιείτε για να αποτρέψετε τις επιστροφές χρημάτων; Πως αντιμετωπίζετε τις ανεπιθύμητες αλλαγές κρατήσεων; Ποια είναι η σχέση των τακτικών που επιλέγετε για ενδεχόμενη απώλεια εσόδων αλλά και ενδεχόμενη δυσαρέσκεια πελατών;

Σιγουρευτείτε για τη διαδικασία που ακολουθείτε ώστε να απολαμβάνουν στο μέγιστο οι επισκέπτες σας τις υπηρεσίες που τους προσφέρετε. Εξετάστε τρόπους για να γίνεται ομαλά και γρήγορα η κράτηση και το check-in. Σε αυτό φυσικά χρειάζεται να έχετε κατασκευάσει ένα ευέλικτο, εύχρηστο site με σύγχρονο σύστημα κρατήσεων πλήρως προσαρμοσμένο στο ύφος και τις απαιτήσεις της επιχείρησης σας.

Η τελική απόδειξη της οργάνωσης και της ποιότητας των υπηρεσιών σας φαίνεται στους ικανοποιημένους πελάτες σας. Ενθαρρύνετέ τους να ανεβάσουν στα social media τους φωτογραφίες από το ξενοδοχείο σας ή μαζί με το προσωπικό σας ή ακόμα καλύτερα να γράψουν μια κριτική για εσάς. Για αυτό ακριβώς το σκοπό, είναι σημαντικό και απαραίτητο να έχετε δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο και στα social media.

Ενημερωθείτε ακόμα για το τι χρειάζεται μια ιστοσελίδα ξενοδοχείου για να αποδώσει.

 

Κανάλια και εργαλεία για τουριστικό marketing

Social Media Marketing 

Σημαντικό κανάλι επικοινωνίας της επιχείρησης σας με το ευρύ κοινό είναι τα social media. Επιλέξτε ποια είναι αυτά που ταιριάζουν με το ύφος της επιχείρησης και σε ποια μπορείτε να προσεγγίσετε πιο εύκολα το στοχευμένο κοινό σας. 

Παραδείγματος χάρη, αν είστε επιχείρηση που απευθύνεται σε οικογενειάρχες και επαγγελματίες πρέπει να έχετε σίγουρα παρουσία σε Facebook και LinkedIn. Φυσικά, η παρουσία στα social media προϋποθέτει και δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου που να αναρτάται σταθερά κάποιες μέρες της εβδομάδας.

Τα social media είναι σημαντικά διότι πολύς κόσμος περνάει μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς του σε αυτά και υπάρχει μια αυξανόμενη τάση για αγορές μέσα από αυτά.

Email Marketing ή newsletter marketing

Το email marketing συνεχίζει να είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ στον τουριστικό τομέα. Αναφερθήκαμε και προηγουμένως στο newsletter marketing, ωστόσο το αναφέρουμε ξανά ως ένα εξαιρετικό μέσο για να στείλετε το σωστό μήνυμα στο σωστό κοινό, με την βέλτιστη σχέση κόστους/ απόδοσης.

Google και Μηχανές Αναζήτησης 

Είτε μιλάμε για τα οργανικά αποτελέσματα της Google είτε για πληρωμένες διαφημίσεις, είναι γεγονός πως η πλειονότητα του κοινού σας, θα χρησιμοποιήσει αυτό το κανάλι για να κάνει έρευνα, κρατήσεις και αγορές. Για αυτό το λόγο είναι υψίστης σημασίας για μια τουριστική επιχείρηση να έχει κάνει πλήρεις βελτιστοποιήσεις (SEO) στην ιστοσελίδα της και να αξιοποιεί την δυναμική των Google Ads.

Τελικό συμπέρασμα για τουριστικό digital marketing

Ως συμπέρασμα, επισημαίνουμε ότι είναι απαραίτητο να διαθέτετε μια επαγγελματική ιστοσελίδα με σύγχρονο και εύχρηστο design και booking engine καθώς όπως προαναφέρθηκε, ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων, το οποίο αυξάνεται συνεχώς μετά την έλευση της πανδημίας, επιλέγει να κάνει online κρατήσεις.

Πρέπει να έχει γίνει προώθηση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης (SEO) έτσι ώστε να μην χρειάζεται μόνιμα να πληρώνετε διαφημίσεις αλλά να τις αξιοποιείτε σαν ένα επιπλέον εργαλείο.

Πρέπει ακόμα, να έχετε ενεργή παρουσία στα social media και να αξιοποιείτε στο έπακρο το email marketing και τα newsletter.

Ωστόσο, το βασικότερο που χρειάζεται μια τουριστική επιχείρηση στο κομμάτι του μάρκετινγκ, για να οργανωθούν σωστά όλα τα παραπάνω, είναι μια στοχευμένη στρατηγική, που θα αποτελεί οδηγό και θα “δένει” όλα τα κομμάτια του marketing plan, με αρχή και τέλος.

SWOT Analysis, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, στόχευση κοινού, έρευνα ανταγωνισμού, μείγμα μάρκετινγκ και κανάλια μάρκετινγκ, όλα τα μέσα σε μια στρατηγική που θα σας βοηθήσει να κάνετε σίγουρα και στοχευμένα βήματα και να ξεχωρίσετε από τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις.

Βέβαια για να οργανωθεί και να υλοποιηθεί η σωστή πολιτική marketing για μία τουριστική επιχείρηση, που θα περιλαμβάνει όλα αυτά, απαιτείται πολύς χρόνος, γνώση, εμπειρία και αξιοποίηση συγκεκριμένων σημαντικών διαδικτυακών εργαλείων. Στην iservices σας παρέχουμε τη δημιουργία στοχεύμενης στρατηγικής για την τουριστική σας επιχείρηση όπως και όλες τις υπηρεσίες digital marketing που χρειάζεστε (social media, SEO, Google Ads, συγγραφή κειμένων, δημιουργία βίντεο) αλλά και την συμβουλευτική υποστήριξη που χρειάζεστε.                                                         

                                                                                                                                                                  

Αύξηση online πωλήσεων και traffic;
Αύξηση online πωλήσεων και traffic;

Μπορείτε να αυξήσετε τις online πωλήσεις και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας άμεσα!

 Θέλετε να μάθετε πως?

Δείτε περισσότερα άρθρα μας
[custom_acf_data_career]

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας